Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 december 2003

Beroving met geweld

Een man probeerde een fiets te stelen waarbij hij de aangever mishandelde

Almelo

Op woensdag 3 december omstreeks 14.50 uur wilde een 23-jarige Almeloër op bezoek bij een woning aan de van Houtenhof. Hij had een nieuwe fiets bij zich, welke hij had geleend. Op straat werd hij aangesproken door een man die hij alleen van voornaam kent. Deze man greep de fiets en wilde er op weg fietsen. De aangever belette hem dat, waarop hij hardhandig werd aangepakt door de dader. Hij werd over zijn hele lichaam geschopt en geslagen. Vervolgens zag de dader kans de fiets op slot te doen, waarna hij de sleutel met aan de ring meerdere sleutels, in zijn zak te steken. Daarna ging de dader er op zijn eigen fiets vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte. (bps: 03-157417)

Verkeersongeval met letsel

Twee fietssters komen met de sturen in elkaar waardoor een van hen komt te vallen en gewond raakt

Aadorp

Op woensdag 3 december omstreeks 15.24 uur fietsen twee 12-jarige meisjes over de Aadijk. Een van hen, een Daarlerveense komt met haar stuur tegen de fiets van het andere meisje, een Vriezenveense. De Daarlerveense komt daardoor te vallen en loopt een hoofdwond op. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-157437)

Rijden onder invloed

Automobilist blijkt na controle onder invloed van alcohol

Almelo

Op donderdag 4 december omstreeks 03.32 uur wordt op de Henriette Roland Holstlaan een 30-jarige Enschedese automobilist gecontroleerd. Er wordt bij hem alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse geeft een uitslag van 1,29 o/oo. Hij krijgt hiervoor een rijverbod van 5 uur en een transactie. (bps: 03-157635)

Aanhouding wegens agressie

Een man wordt slapend op de grond aangetroffen en gedraagt zich erg agressief nadat hij is gewekt

Almelo

Op woensdag 3 december omstreeks 22.47 uur wordt bij de politie gemeld dat er een man ligt te slapen op het grote parkeerterrein aan de Maardijk. Zij treffen daar een op de grond liggende en slapende man aan. Zij maken hem wakker met de bedoeling om hem naar huis te brengen. De man reageert echter zeer agressief. Hij weigert zijn naam en adres te noemen. Daarop is hij aangehouden. Bij de man werd alcoholgebruik waargenomen en mogelijk was hij ook onder invloed van drugs. De onbekende verdachte is op gesloten en zal nog nader worden gehoord. (bps: 03-157599)

Hennepplantages geruimd

Op twee adressen werden hennepplantages aangetroffen. Een verdachte is aangehouden

Almelo

Op dinsdag 2 december omstreeks 11.45 uur deed de politie een inval in een schuur bij een woning aan de Peppelstraat. Vermoed werd dat daar een hennepplantage was ingericht. De verdachte, een 43-jarige Almeloër deed de deur open en liet de politie binnen. In de schuur werden achter onzichtbaar gemaakte luiken twee plantages aangetroffen. In de ene ruimte stonden 123 planten in knop en de andere 126 jonge planten. De verdachte werd daarop aangehouden. In een schuur aan de Lindestraat werd eveneens een hennepplantage aangetroffen, welke eigendom was van dezelfde verdachte. Hier werden 253 volwassen planten aangetroffen. Alle planten, alsmede de apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. In verband met illegale afname van energie stelt de Cogas een nader onderzoek in. (bps: 03-156823/798)

Verkeerscontrole

Controle op geslotenverklaring

Notter

Op woensdag 3 december werd tussen 16.15 en 17.20 uur een controle gehouden op de geslotenverklaring van de Klokkendijk. Daarbij werden 24 automobilisten bekeurd. (bps: 03-157517)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --