Politie Drenthe

donderdagmorgen 04-12-03

Assen 04-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Vuurwerkamateur aangehouden
EMMEN - Woensdagmorgen werd in een garagebox aan de Rolderbrink een 19-jarige man uit Nieuwe Krim aangehouden. In de garage troffen agenten chemicaliën en buskruit aan alsmede kokers, hulzen en lont. De man bekende als hobby het maken van vuurwerk voor eigen gebruik te hebben. Hij vervaardigde zelf het buskruit, het recept daarvoor haalde hij van het internet. Bij het verwijderen van de stoffen werd de hulp ingeroepen van medewerkers van de EOC/KL (Explosieven OpruimingCommando Koninklijke Landmacht). Er werd een kilo buskruit, hulzen met buskruit en lont op een veilige plek buiten de bebouwde kom van Emmen vernietigd. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

Diefstal uit woning
RODEN - Woensdag werd overdag ingebroken in een woning aan het Gouwland. Een raam werd vernield waarna men kon binnen komen. De 51-jarige bewoner mist diverse beeldapparatuur.

Man gewond door zwaard
HOOGEVEEN - Woensdagmiddag rond 12.00 uur raakte een 31-jarige man uit Hoogeveen gewond toen hij huisvredebreuk pleegde in een woning aan de Adriaan Baasstraat. Hij werd door de 23-jarige bewoonster met een zwaard in zijn rug gestoken waardoor hij een fikse wond opliep. Hij werd naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht en op de afdeling Intensive care opgenomen. De vrouw is aangehouden. De problemen tussen de vrouw en de man liggen in de relationele sfeer.

Huiselijk geweld
ASSEN - Afgelopen nacht werd een 51-jarige man aangehouden nadat hij zijn echtgenote in hun woning aan de Koldakker had mishandeld.

Ontploft vat
ASSEN - Woensdagmiddag vond een bedrijfsongeval plaats aan de AHG. Fokkerstraat. Een 23- jarige medewerker van een bedrijf, woonachtig te Assen, was bezig met schoonmaakwerkzaamheden. Daarbij is een vat tot ontploffing gekomen waardoor de man gewond raakte. Hij werd naar het WZA overgebracht. De Arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval met letsel
HOOGEVEEN - De politie heeft woensdagmorgen assistentie verleend bij een ongeval dat gebeurde op de A37. Een 32-jarige man uit Emmen reed vanuit zijn woonplaats over de A37, bij het Klaverblad sloeg hij af richting Assen. In de binnenbocht raakte zijn auto in de slip en botste tegen een boom. De man is met een schouderletsel naar het Bethesda ziekenhuis gebracht.

Te laat geremd
ASSEN - Woensdagmiddag is een 18-jarige Assense, bestuurster van een scoote, achter op een auto gereden. De 40-jarige automobiliste uit Wildervank moest op de A.H.G. Fokkerstraat stoppen omdat een auto voor haar afsloeg. Dit had de scooterbestuurster niet gezien. De jonge vrouw werd naar het Wilhelmina ziekenhuis gebracht.

Botsing tussen fietser en scooter
EMMEN - Over de Hondsrugweg reden woensdag tegen 16.00 uur een 56-jarige fietser uit Emmen en een 16-jarige plaatsgenoot op een bromfiets. Bij de afslag naar de Bruntingerbrink sloeg de fietser linksaf. Op dat moment haalde de bromfietser links in. Beide mannen zijn per ambulance naar het ziekenhuis over gebracht.

Rijden door rood
EMMEN - De politie heeft veel werk gehad van een ongeval waarbij een 46-jarige vrouw uit Emmen door rood reed. De vrouw reed over de Rondweg en negeerde op de kruising met de Philleas Foggstraat het rode verkeerslicht. Op de kruising botste zij op een bestelauto, bestuurd door een 58-jarige man uit Zwartemeer. Hierdoor viel er lading van de bestelauto, waardoor twee andere auto's werden beschadigd. De vrouw werd met onbekend letsel naar het Scheperziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat zij alcohol had gebruikt, het promillage is onbekend.

Geparkeerd in een volkstuin
EMMEN - Agenten troffen woensdagavond in een volkstuin aan de Ravelijn een auto aan. De bestuurde, een 47-jarige man uit Emmen, bleek na controle een alcoholpromillage te hebben ven 1.9 (840 µg/l) Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bromfietser verzet zich tegen aanhouding
BORGER - Agenten zagen woensdagavond een 18-jarige bromfietser uit Groningen rijden over de Molenstraat. Hij reed zonder helm en verlichting. Hij weigerde zijn naam op te geven, waarna hij werd aangehouden. De man verzette zich hiertegen. Hij kreeg procesverbalen voor het ontbreken van verlichting, ontbreken van een bromfietscertificaat, het niet dragen van een helm en voor verzet tegen de politie.

Politie pakt fietsendieven
EMMEN - De politie heeft drie mannen aangehouden voor het stelen van fietsen. Oplettende omstanders waarschuwden de politie, waarna zij de drie knapen bij de fietsenstalling bij het station aan de spoorstraat kon aanhouden. De mannen 17, 19 jaar (uit Emmen) en 30 jaar (Lutten) legden een verklaring af, waarbij ook een eerder diefstal werd bekend. Hierna werden zij in vrijheid gesteld. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bert Peters (06-53238059) en Dana Everts (06-52554218) verzorgen de persvoorlichting tot donderdag 17.00 uur.