Politie Zeeland



O-8406-2003 HARDRIJDERS RAKEN RIJBEWIJS KWIJT

Donderdag om 13.35 uur raakte een 53-jarige automobilist uit Kapelle op de A58 bij Rilland zijn rijbewijs kwijt.
Hij reed met een snelheid van 174 km/h over de snelweg; hier geldt een maximum snelheid van 120 km/h.
Dezelfde dag om 14.47 uur raakte een 46-jarige automobilist uit Nieuw Lekkerland op de A58 bij Nieuw en Sint Joosland eveneens zijn rijbewijs kwijt.
Hij reed met een snelheid van 184 km/h over dezelfde snelweg.


O-8407-2003 AANRIJDING IN 'S-GRAVENPOLDER

Op de Provincialeweg in 's-Gravenpolder ontstond donderdag om 17.10 uur een aanrijding.
Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Reimerswaal reed met zijn bedrijfsauto + aanhangwagen over de Provincialeweg, komende uit de richting van de Schoorkenszandweg. Hij reed achter een graafmachine, die linksaf de Polderweg insloeg. De 20-jarige wilde eveneens linksaf de Polderweg in en verleende hierbij geen voorrang aan een hem op dezelfde weg tegemoetkomende 16jarige bestuurder van een scooter uit 's-Gravenpolder. Bij de aanrijding raakte de scooter beschadigd.


O-8408-2003 BELICHTING KASSENCOMPLEX

Tegen de eigenaren van een nieuw kassencomplex aan de Nieuwe Dwarsweg in Rilland werd vandaag proces-verbaal opgemaakt.
Vanaf vorige week vrijdag werd diverse keren geconstateerd dat de assimilatiebelichting t.b.v. de kassen, die binnen 500 m van de Oosterschelde gevestigd zijn, na zonsondergang bleef branden. Deze belichting mag overdag van zonsopgang tot zonsondergang branden. Voor belichting tussen zonsondergang en zonsopgang is een vergunning vereist, die afgegeven wordt door het Ministerie van Landbouw dan wel de provincie Zeeland. Het bedrijf bleek niet in het bezit van deze vergunning.


W-8409-2003 BRIEVENBUS VERNIELD

Donderdag omstreeks 16.30 uur werd in het Kuipers-Rietbergkwartier in Middelburg een brievenbus aan het hekwerk van een school ontploft.
Een Middelburgse getuige (leeftijd onbekend) zag drie jongens bij de brievenbus staan, die er na de explosie vandoor gingen. Het waren twee 15-jarige en een 14-jarige Middelburger, die op aanwijzig van de getuige werden aangehouden. De ene 15-jarige had de brievenbus open- gehouden en de andere 15-jarige had er een rotje ingegooid. De 14-jarige had staan toekijken.





Politie Zeeland