Gemeente Almelo

Richtlijnen bij geboorte eerste kind Prins Willem Alexander en Prinses Máxima

De Ministerraad heeft besloten dat de geboorte van het eerste kind van Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima feestelijk gevierd wordt door onder anderen het uitsteken van de Nederlandse vlag met oranje wimpel en het luiden van klokken.Verder wordt er een felicitatieregister opengesteld.

De geboorte van het kind wordt door de Rijksvoorlichtingsdienst officieel bekend gemaakt. Direct daarna wordt de Nederlandse vlag met oranje wimpel uitgestoken tot zonsondergang. Als de officiële bekendmaking plaatsvindt na 16.00 uur, dan wordt ook de volgende dag gevlagd.
Deze instructie geldt niet als de bekendmaking op een zondag of een algemeen erkende feestdag komt. In dat geval wordt gevlagd op de eerstvolgende dag na de zondag/feestdag. Dit is ook het geval als de bekendmaking na 16.00 uur komt en de volgende dag is een zondag/feestdag.
Aan de kerkgenootschappen is gevraagd de klokken te luiden om 12.00 uur of om 15.00 uur. Dit is afhankelijk van het tijdstip van de officiële bekendmaking. De richtlijnen voor een zondag/feestdag gelden ook voor het luiden van de klokken.

Felicitatieregister
Ter gelegenheid van deze geboorte wordt u in de gelegenheid gesteld in de hal van het stadhuis een felicitatieregister te tekenen. Dit felicitatieregister wordt een dag na de officiële bekendmaking opengesteld.