1e persbericht van donderdag 4 december 2003

Eindhoven 04-12-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Twee verdachten autoinbraak aangehouden

Op de Limburglaan en de Regerweg zijn woensdag om 21.10 uur een 28-jarige Eindhovenaar en een 29-jarige man uit Vught aangehouden. De politie zag de twee mannen zich verdacht gedragen tussen de geparkeerde autos op een parkeerplaats aan de Limburglaan. Toen ze aangesproken werden door de politie liepen ze hard weg maar ze konden even later aangehouden worden. Een van hen had een paspoort bij zich dat gestolen was in een van de geparkeerde autos. Van die auto was een ruitje ingeslagen. De twee verdachten zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Vrouw in ziekenhuis na woningbrand

Een 62-jarige vrouw is woensdagavond in het ziekenhuis opgenomen nadat brand was uitgebroken in haar woning aan de Heezerweg. Om 21.45 uur brak de brand in haar woning uit. De brandweer redde de vrouw uit de woning en bluste de brand. De vrouw had ademhalingsproblemen. Zij is niet in levensgevaar. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Eindhoven: Man na steekpartij aangehouden

In een horecagelegenheid aan de Markt is woensdag om 23.00 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij had in een ruzie met een 25-jarige plaatsgenoot met een mes gestoken. De 25-jarige man had een steekwond in zijn borst en moest daarvoor in het ziekenhuis behandeld worden. De verdachte raakte zelf ook gewond, hij had zichzelf in de hand gesneden met het mes. Waar de ruzie over ging is niet bekend.

Eindhoven: Boete voor dronken achter het stuur

Een 24-jarige Eindhovenaar is donderdag om 2.20 uur op de Fellenoord betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed in een personenauto. De man blies ruim 0,5 promille en moest een boete van 190,= betalen.

Eindhoven: Man aangehouden na poging beroving taxichauffeur

Op het Stationsplein is donderdag om 5.50 uur een 27-jarige man uit Asten aangehouden. De man was aangehouden door enkele taxichauffeurs nadat hij geprobeerd had een van hen te beroven. De verdachte was in een taxi gestapt en wilde naar Woensel gebracht worden. Toen de man nog maar net in de auto zat bedreigde hij de taxichauffeur met een groot mes. De chauffeur moest zijn portemonnee afgeven. Het lukte de chauffeur uit de auto te komen waarna de dader wegliep. Hij kon door andere chauffeurs aangehouden worden en zij gaven hem over aan de gewaarschuwde politie. De verdachte is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man verdacht van mishandeling

Woensdag is in Woensel een 38-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij op 18 november zijn 42-jarige ex-vriendin heeft mishandeld. De man had haar verschillende keren in het gezicht geslagen en had haar ook bedreigd. De vrouw deed aangifte. De man is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Vuurwerk en lastige knaap

Op de Haaglaan zijn woensdag even na 21.00 uur twee Helmonders van 20 en 17 jaar oud aangehouden. De 20-jarige verdachte stak vuurwerk af. Politiemensen zagen dat en spraken hem aan. Hij maakte deel uit van een groep en toen de politiemensen hem vroegen of hij nog meer vuurwerk bij zich had liet de 17-jarige jongen zijn broek zakken. Hij werd ook aangehouden maar hij verzette zich tegen deze aanhouding. Hij sloeg een van de politiemensen in het gezicht. De 20-jarige kon na verhoor met een bekeuring voor het afsteken van vuurwerk naar huis. De 17-jarige moest blijven voor verder onderzoek.

Oirschot: Aanhanger met graafmachine gestolen

Vanaf de Markt is donderdag tussen 1.30 en 7.30 uur een aanhanger gestolen. Op de aanhanger stond een rode graafmachine van het merk Schaeff. De dubbelassige aanhanger van het merk Henra was aan een bestelauto bevestigd. Het disselslot is opengebroken door de dieven.

Budel: Inbraak in woning

Woensdag tussen 13.30 en 24.00 uur is ingebroken in een woning aan de Hanendijk. Aan de achterkant van de woning is een ruit vernield. Uit de woning verdwenen een laptop, een computerscherm en sieraden.

Bakel: Inbraak in winkel

Tussen woensdag 20.30 uur en donderdag 3.15 uur is ingebroken in een winkel aan de Van de Poelstraat. Een glazen toegangsdeur is kapot gemaakt. Uit de winkel werden veel sieraden weggenomen.

Eersel: Woninginbraak

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Mgr. De Haasstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning verdween een portemonnee met 300,=.