Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

Persinformatie

Datum Nummer persbericht
4 december 2003 p156

---

Maatregelen ter voorkoming van overlast Mr. Franckenstraat

Het buurtbeheerplan voor de gebruikersruimte van De Grift aan de Mr. Franckenstraat is vastgesteld door het college van B&W. Vooruitlopend op de vaststelling zijn al veel maatregelen getroffen.

De Grift, het Gelders centrum voor verslavingszorg, heeft in de zomer toestemming gekregen om in het inloopcentrum aan de Mr. Franckenstraat een gebruikersruimte in te richten waar het gebruik van drugs is toegestaan. Deze ruimte is sinds augustus in gebruik. Om de leefbaarheid van de buurt in de gaten te houden is besloten tot het maken van een buurtbeheerplan. Dit is opgesteld door buurtbewoners, De Grift, politie, bezoekers van het inloopcentrum en gemeentelijke organisaties. In het buurtbeheerplan is onder meer de extra inzet vastgelegd van stadstoezichthouders, extra surveillance door de politie, het schoonhouden van de omgeving en het instellen van een klachtenmeldpunt. Dit alles met het doel om onder andere problemen in de sfeer van de openbare orde en veiligheid in en rond het Inloopcentrum te voorkomen c.q. te verminderen. Vooruitlopend op het buurtbeheerplan hebben betrokken partijen er de afgelopen maanden al zoveel mogelijk invulling aan gegeven.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---

Alle informatie in dit e-mailbericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht