Gemeente Alkmaar


College benoemt Adriaan Geuze tot supervisor Overstad

Alkmaar, 4 december 2003

Op unanieme voordracht van een breed samengestelde selectiecommissie heeft het college van B&W Adriaan Geuze van het bureau West 8 benoemt tot supervisor van de gebiedsontwikkeling Overstad. Aangezien de plannen voor Overstad ambitieus zijn, is gekozen voor de dynamische en inspirerende Adriaan Geuze.

Als het aan de gemeente Alkmaar ligt, wordt Overstad een nieuw, duurzaam, levendig en aantrekkelijk stadsdeel van Alkmaar. Een verrijkking van de huidige historische stad en van bestaande woon- en werkgebieden. De aanpak van dit ambitieuze plan is bijzonder.

Ontwerpatelier Overstad
Gemeente Alkmaar heeft voor dit project een zogenaamd `ontwerpatelier' in het leven geroepen om samen met alle betrokkenen te komen tot een Masterplan Overstad. Tot de direct betrokkenen behoren de Bedrijvenvereniging Huiswaard-Overstad, ondernemers, eigenaren, Vereniging van eigenaren Arcade II, woonbootbewoners, woningcorporatie Woonwaard en de gemeente Alkmaar. Samenwerking, vertrouwen en openheid zijn de sleutelbegrippen bij het werken in het atelier. Al ruim een half jaar wordt op de wijze gewerkt aan het inventariseren van ideeën, ambities en plannen.

Supervisor
Om te komen tot het uiteindelijke Masterplan voor Overstad is besloten een extern supervisor voor het project te benoemen. In aanwezigheid van het ontwerpatelier hebben een drietal kandidaten van gerenommeerde bureaus zich gepresenteerd. Op basis van deze presentaties is door een breed samengestelde selectiecommissie een unanieme voordracht voor het college van B&W gemaakt. Het college heeft vervolgens het besluit genomen Adriaan Geuze van het bureau West 8 te benoemen tot supervisor van de gebiedsontwikkeling Overstad. Wethouder Cor van Vliet is blij met de benoeming: "Adriaan Geuze past uitstekend bij de ambities voor Overstad. Hij is dynamisch, betrokken en bijzonder publieksgericht. Om de plannen voor dit nieuwe stadsdeel uit te werken en te realiseren is de kennis, ervaring en het enthousiasme van Adriaan Geuze van groot belang."

Adriaan Geuze
Bureau West 8 (www.west8.nl) werd opgericht in 1987 en is uitgegroeid tot een internationaal team architecten, stedenbouwers en industrieel ontwerpers. Oprichter Adriaan Geuze is directeur en hoofdontwerper. Hij doceert tevens aan de afdeling architectuur van de Technische Universiteit Delft. West 8 ontwerpt landschappen, stedenbouwkundige plannen, pleinen, parken en tuinen.

4 december 2003