Drempels weg


Internetworkshop motorisch gehandicapten 'Gezellig en leerzaam'

04-12-2003
Bron: Drempels Weg
Drempels Weg-teamlid Amber Hes en landelijk ambassadeur Jacko van Dijk werden warm onthaald door de deelnemers aan de internetworkshop voor motorisch gehandicapten in Zeeland. Ze hadden er duidelijk zin in. Het werd dan ook een gezellige, maar ook leerzame middag.

De deelnemers aan de workshop hadden bijna allemaal al ervaring met het internet. Jacko heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om veel te vertellen over alle mogelijke aanpassingen die er beschikbaar zijn voor mensen met een motorisch beperking. Ook tussen de deelnemers onderling zijn veel tips en informatie uitgewisseld.

Computer uit!
Naast de praktische tips was er ook ruimte voor de basisvaardigheden van het internetten. Een deelneemster had een herkenbare oplossing om drempels op het net weg te nemen: elke keer als ze het even niet meer wist, zette ze gewoon de computer maar uit. Ze was heel bang om iets verkeerd te doen, maar dat is het leuke aan internet: je kan bijna niets verkeerd doen!

Stapje verder
Jacko en Piet hebben hun kennis over internet en computergebruik gedeeld met de deelnemers die ze kunnen gebruiken om weer een stapje verder te gaan op internet. Het was een leuke, gezellige en leerzame middag.