Politie Hollands Midden
Datum: 4 december 2003

(

Het bureau communicatie is op donderdag 4 december vanaf 10.00 tot
12.30 uur in overleg. de piketfunctionaris is voor dringende zaken volgens de regeling bereikbaar.


Aanhouding na rijden onder invloed en belediging Valkenburg
De politie heeft op donderdag 4 december omstreeks 01.40 uur een 22-jarige bromfietser uit Valkenburg aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en het beledigen van een agent. Surveillerende agenten zagen de bromfietser met hoge snelheid en zonder helm rijden over de Voorschoterweg en gaven hem een stopteken. De bromfietser negeerde dit en reed door. Na diverse lichtsignalen en mondelinge stoptekens stopte de bromfietser kort voor de politieauto, om vervolgens weer gas te geven waarna hij om de auto reed een fietspad op in de richting van de Ir. Tjalmaweg. De politie blokkeerde vervolgens de doorgang door op het fietspad stil te staan waarna de bestuurder kon worden aangehouden. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een resultaat aan van 1050 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed en het beledigen van een agent. De Valkenburger kreeg tevens een rijverbod van 13 uren.


Automobilist rijdt jongen op fiets aan Hillegom

Een 28-jarige automobilist uit Hillegom reed op woensdag 3 december rond 07.45 uur op de Leidsestraat een 13-jarige jongen uit Hillegom op zijn fiets aan. Bij het afslaan zag hij de jongen vermoedelijk over het hoofd. De jongen werd met rugklachten overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem.


Politie zoekt straatrovers Voorschoten

Een 17-jarige jongen uit Voorschoten werd op woensdag 3 december rond 21.30 uur het slachtoffer van een straatroof. Een gouden ketting, een mobiele telefoon en een portemonnee werd van hem gestolen door twee nog onbekende jongens. Nabij een supermarkt aan de Schoolstraat werd de jongen door de twee aangesproken. De jongens trokken plotseling een mes en bedreigden het slachtoffer. Hij werd vastgepakt en vervolgens beroofd van zijn goederen. De straatrovers gingen er vervolgens vandoor. De politie is een onderzoek begonnen.

Getuigen van ongeval gezocht Koudekerk aan den Rijn
De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval op woensdag 3 december op de Hoogewaard. Omstreeks 06.40 uur reed een 62-jarige fietster uit Alphen aan den Rijn over de Hoogewaard in de richting van Leiderdorp. Uit tegenovergestelde richting kwam een vrachtauto met oplegger. Deze nog onbekende bestuurder reed achter een auto die achter geparkeerd staande voertuigen wachtte op de tegemoetkomende Alphense. De vrachtauto heeft echter op dat moment de wachtende auto links ingehaald. Hierdoor is de oplegger uitgezwaaid waardoor de achterste wielen van de oplegger het stuur van de fiets hebben geraakt. De Alphense kwam ten val met haar hoofd tegen de beschermkap van het wiel van de oplegger. De politie is op zoek naar getuigen, en met name naar de wachtende bestuurder van de personenauto. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).


Controle fietsverlichting Krimpen aan de Lek
De politie heeft op woensdagmorgen 3 december een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Breekade. Er werden vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van een voor/achterlicht.

Roodlicht controle Lekkerkerk/Bergambacht
De politie heeft op woensdag 3 december een roodlicht controle gehouden op de C.G. Roosweg. Er werden negen bekeuringen uitgeschreven. Daarnaast werden twee motorfietsers bekeurd voor een verkeerde kentekenplaat.


Scooterrijder ziet stoeprand over het hoofd Waddinxveen

Een 17-jarige jongeman uit Gouda reed op woensdag 3 december rond 16.50 uur met zijn scooter weg bij een flat aan de Willem de Zwijgerlaan. Toen hij vanaf het fietspad de weg op reed zag hij een opstaande stoeprand over het hoofd. De jongeman kwam met zijn scooter ten val en brak daarbij vermoedelijk zijn been. Hij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.


---- --



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326