Gemeente Eindhoven

Persbericht:3 december 2003, no. 229

Publiek stemt massaal: 8.700 stemmen

Project Veilige woonomgeving wint in nek aan nek race van Samen Onze Stad-lijn

Het Scholierenproject Veilige woonomgeving heeft met bijna de helft van de stemmen de eerste Eindhoven Veilige Stad-prijs gewonnen. Tweede werd op korte afstand met ruim 3.700 stemmen het idee voor de Samen Onze Stad-lijn. Op de derde plaats eindigde het project van de Roger Dions Stichting. Vierde en laatste genomineerde (project Verbetering Leefbaarheid en veiligheid Hastelweg/ Sportlaan) behaalde vierhonderd van de 8.700 stemmen.

De winnaars gingen naar huis met een prachtige wisseltrofee. Een kunstobject van glaskunstenaar Gilbert (Eindhoven) en een cheque van 7.500, -. De tweede en derde prijs bestond uit een cheque van respectievelijk 2.500 en 1.000 Euro. Alle genomineerden ontvingen een glazen kunstvoorwerp van dezelfde kunstenaar. De geldprijzen zijn bedoeld als stimuleringsgeld; het project kan ermee worden verbeterd of het idee verder mee worden uitgewerkt.

Eindhoven Veilige Stad-prijs
Eindhoven looft dit jaar voor het eerst de Eindhoven Veilige Stad-prijs uit. De prijs is een beloning voor een goed idee of project dat bijdraagt aan een veiliger Eindhoven.

De een voelt zich onveilig in een donkere brandgang, terwijl een ander daar geen probleem mee heeft. Omdat er zo verschillend wordt gedacht over veiligheid is het voor de gemeente niet gemakkelijk om voor iedereen de juiste maatregelen te treffen die het gevoel van veiligheid bevorderen. Bewoners hebben vaak de beste ideeën over het verbeteren van de veiligheid in hun eigen omgeving. Oplossingen die in de praktijk op meerdere plekken kunnen worden toegepast.

De Eindhoven Veilige Stad-prijs is een wisseltrofee en een bedrag voor de eerste, tweede en derde prijs.
De prijs is bedoeld om meer bekendheid te geven aan goede initiatieven en anderen te stimuleren ook mee te denken over een veiliger Eindhoven. Lopende initiatieven kunnen zich maximaal twee achtereenvolgende keren voor de prijs inschrijven. In het voorgaande jaar genomineerde initiatieven kunnen opnieuw deelnemen, het winnende initiatief niet.

© 2003 Gemeente Eindhoven