Gemeente Dordrecht


---

Start proef voor schonere binnenstad

Vincent Brinkhof
Donderdag 4 december 2003 geeft de heer G. Veldhuijzen, wethouder van Milieu, om 12.00 uur op de Aardappelmarkt het startsein voor de proef met zes afgesloten ondergrondse afvalcontainers in de historische binnenstad. Vanaf 4 december zijn de containers uitsluitend toegankelijk voor de 700 bewoners, winkeliers en bedrijven die in het proefgebied wonen en werken.

Op 26 en 28 november kregen de inwoners in het proefgebied een besloten demonstratie en ontvangen zij een pasje die het afsluitmechanisme activeert de container te openen. Door deze methode wordt foutief gebruik voorkomen.

Container nooit vol
Als de ondergrondse afvalcontainer bijna vol is, gaat er een signaal naar afval-inzamelbedrijf Netwerk. Netwerk zorgt dan dat de container direct wordt geleegd. De gemeente zorgt tijdens deze proefperiode voor extra handhaving in het proefgebied. Dit zijn maatregelen om te voorkomen dat mensen hun afval naast de ondergrondse afvalcontainers deponeren.

In de omgeving om het proefgebied wordt het vuilnis nog gewoon via de open ondergrondse containers verzameld. De proef duurt vier maanden. Als de proef slaagt, volgt ook de rest van de binnenstad.

Meer informatie is te vinden op www.dordrecht.nl/schoon