Gemeente Stede Broec 2-12-2003
De raadsvergadering op 4 december

Op de agenda van de raad staan wat voorstellen die altijd aan het eind van het jaar aan de orde komen, bijvoorbeeld subsidies. 't Betreft onder andere de Stichting Omring Maatschappelijk Werk, het Schoolgericht Maatschappelijk Werk, de Peuterspeelzalen. Verder wordt de instemming van de raad gevraagd met de begroting voor 2004 van de Stichting Openbaar Onderwijs Westfriesland en met het subsidieplafond voor voorzieningen m.b.t. de huisvesting van het onderwijs.

Bij dat laatste gaat het om het bedrag dat maximaal beschikbaar is voor schoolgebouwen. Een aantal scholen heeft aanvragen gedaan voor allerlei voorzieningen. Een paar voorbeelden: noodverlichting, reparaties, vervanging van kozijnen. Ook het normale onderhoud zit in het totale bedrag. Als klap op de vuurpijl wordt de 2,8 miljoen euro genoemd die nodig is om een gebouw neer te zetten voor de praktijkschool, een onderwijsvorm waarin, zoals de naam al zegt, meer praktijk en minder theorie op het rooster staan dan in het VMBO.

Verder staan er voorbereidingsbesluiten, verzoeken om planschade en wijzigingen van verordeningen op de agenda. Klik voor de complete raadsstukken.