Ryanair

News Release

05.12.03

RYANAIR LANCEERT NIEUWE ROUTE VAN EINDHOVEN NAAR BARCELONA GIRONA

EN OPENT TWEE NIEUWE BASISSEN IN BARCELONA EN ROME

Ryanair, Europas No.1 low fares airline, heeft vandaag (4 december 2003) een nieuwe route aangekondigd van Eindhoven naar Barcelona Girona in Spanje, met ongelooflijke tarieven vanaf 29,99 euro inclusief belasting en kosten. Met ingang van 5 februari 2004 zal een dagelijkse verbinding worden onderhouden met een van de nieuwe boeing 737-800 vliegtuigen met een capaciteit van 189 passagiers. Daarnaast heeft Ryanair de opening van twee nieuwe basissen op het Europese vasteland aangekondigd. De tiende basis is Rome die op 28 januari 2004 van start gaat. Barcelona is de elfde europese basis en start op 5 februari.

Het goede nieuws van deze mega uitbreiding in nieuwe low fares bestemmingen viert Ryanair met een enorme 1 miljoen ticket actie waarbij Ryanair voor reizen in januari en begin februari alle belastingen en kosten voor haar rekening neemt. Deze actie geldt voor iedere stoel op iedere vlucht.

De nieuwe basis in Rome opent op 28 januari 2004 met 5 nieuwe bestemmingen Zweden, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Spanje bovenop de bestaande routes naar Brussel, Londen en Frankfurt.

De nieuwe routes vanaf Rome zijn:

- Stockholm (Zweden) dagelijks vanaf 15 januari
- Parijs (Frankrijk) dagelijks vanaf 28 januari
- Karlsruhe Baden (Duitsland) dagelijks vanaf 28 januari
- Klagenfurt (Oostenrijk) dagelijks vanaf 28 januari
- Barcelona (Spanje) dagelijks vanaf 5 februari

Barcelona-Girona wordt de 11de Europese basis van Ryanair en start op 5 februari 2004 met 8 nieuwe routes naar Nederland, Frankrijk, Italië, Duitsland en Engeland. Op deze basis zullen drie vliegtuigen worden gestationeerd.

De nieuwe routes vanaf Barcelona zijn:

- Eindhoven (Nederland) dagelijks vanaf 5 februari
- Parijs (Frankrijk) 2x per dag vanaf 5 februari
- Rome (Italië) 2x per dag vanaf 5 februari
- Liverpool (UK) dagelijks vanaf 5 februari
- Venetië (Italië) dagelijks van 5 februari
- Alghero (Italië) dagelijks vanaf 5 februari
- Turijn (Italië) dagelijks vanaf 5 februari
- Karlsruhe Baden (Duistland) dagelijks vanaf 5 februari

De nieuwe bestemmingen komen bovenop de 9 nieuwe dagelijkse routes die gisteren al zijn aangekondigd, waaronder 4 nieuwe bestemmingen vanaf Londen Stansted naar Oostenrijk (Linz), Italië (Bari), Duitsland (Erfurt) en Spanje (Jerez), 2 nieuwe routes van Stockholm Skavsta naar Italië (Rome en Milaan), 2 nieuwe routes van Frankfurt Hahn naar Spanje (Reus) en Finland (Tampere) en een nieuwe route van Brussel naar Spanje (Valladolid).

Vandaag bij het bekend maken van de nieuwe route van de nieuwe route vanaf Eindhoven naar Barcelona, zei David Gering, Ryanairs Sales en Marketing Manager Benelux:

Barcelona is de tweede Ryanair bestemming vanaf Eindhoven en, na de verdubbeling van onze vluchten op Londen eerder dit jaar, geeft dit aan dat Ryanair veel vertrouwen heeft in het ontwikkelingspotentieel van deze luchthaven. Meer dan 150.000 passagiers hebben het gemak van reizen via Eindhoven Airport met haar perfecte parkeervoorzieningen, overzichtelijkheid, ruime faciliteiten en plezierige en snelle service al ontdekt. De twee nieuwe basissen in Rome en Barcelona zijn een waardevolle aanwinst voor het Ryanair netwerk. Ryanair investeert 240 miljoen dollar in nieuwe Boeing 737-800 vliegtuigen die voor de nieuwe routes vanaf deze basissen zullen worden ingezet.

Ryanair is Europas Nr.1 low fares luchtvaartmaatschappij en biedt al haar Europese passagiers een Nr.1 routenetwerk en een Nr.1 klantenservice. Met de aankondigen van vandaag bevestigt Ryanair eens te meer haar verplichting om overal in Europa aan consumenten low fares aan te bieden.

Lage prijzenvan Ryanairincl.belasting beriaincl.belastingvanaf Amsterdam KLMexcl.belastingvanaf Amsterdam Easyjetincl.belastingvana Amsterdam
Prijs euro 29,99 euro 645,00 euro 630,09 euro 41,99

Uit bovenstaande tarieven blijkt eens te meer dat niemand kan tippen aan de lage tarieven van Ryanair.

Om onze nieuwe route en de twee nieuwe Europese basissen te vieren, organiseert Ryanair de grootste ticket actie van januari* - WIJ BETALEN UW BELASTINGEN! Voor iedere stoel op iedere vlucht. Deze ongelooflijke aanbieding is vanaf nu geldig via www.ryanair.com tot en met maandag 8 december 2003 middernacht.

Einde


* Boekingsperiode: 4 december maandag 8 december 2003 middernacht Reisperiode: 5 januari 2004 11 februari 2004
Aanbieding: Ryanair betaalt alle belastingen en kosten voor iedere stoel op iedere vlucht
Op basis van beschikbaarheid de algemene voorwaarden zijn van toepassing

Vluchtrooster
Vlucht Van
Naar Vertrek Aankomst Dagen FR 9172 Eindhoven Barcelona-Girona 09:55 12:00 1234567 FR 0171 Barcelona-Girona Eindhoven 07:30 09:30 1234567