PERSBERICHT
04/13/2003

Eten & genieten presenteert smaakmakend programma

Hoe krijg je de beste entrecôte op tafel? Waaruit bestaat het perfecte kaasplankje? Hoe maakt Joop Braakhekke die heerlijke Vlaamse stooflapjes? Welke wijn combineert het beste bij een chateaubriand? Op deze en andere vragen geven deskundigen uitgebreid antwoord op het evenement Eten & genieten. Van 4 tot en met 7 december a.s. zal in de Amsterdam RAI hét evenement voor koken en tafelen en alles wat daarbij hoort plaatsvinden. Het complete programma is nu bekend en te vinden op de website www.etenengenieten.nl

Klinkende namen toegevoegd aan Kook Theater
Bekende Nederlandse topchefs als Paul Fagel, Pascal Jalhaij, Ramon Beuk, Joop Braakhekke en Robert Kranenborg zullen acte de présence geven. Aan deze top line-up zijn nu ook Lonny Gerungan, Hans Mekking, Carla Kentgens en Siebe Snoeren en toegevoegd. Tijdens het evenement zijn er signeersessies met Ramon Beuk, Carla Kentgens en Carla Nijs op de stand van Unieboek. Op vrijdag zullen er opnamen gemaakt worden met kok Rudolp van Veen in de Life & Cooking Kook Truc.

IJs en chocolade maken of Middeleeuws koken?
Australian Homemade geeft op Eten & genieten een workshop ijs en chocolade maken.
Eten & genieten biedt meer workshops om eens goed uit te kunnen pakken tijdens de feestdagen. Zo leert u sushi maken van Sushi Workshop, Chateaubriand geeft een uitgebreide uitleg over kwaliteitsvlees. Een masterclass kaas en wijn kan gevolgd worden bij Fromagerie l' Amuse en Distilleerderij Van Wees maakt je wegwijs in de wereld van genevers. Summum biedt een workshop bruschettes maken, een trendy Toscaans hapje van ciabatta brood welke belegd kan worden met diverse soorten beleg.

Bij de workshop van Slow Food zijn er originele en leerzame workshops te volgen. Zo demonstreert Middeleeuws koken of het beeld van middeleeuws voedsel klopt met de historische werkelijkheid. Ook kunnen bezoekers proeven wat de invloed van de rijpingstijd is op de smaak van kaas. Traditionele en regionale voedselproducten zijn te vinden op De Ark van de Smaak. Het Smaaklaboratorium is een culinaire verdieping, je leert er alles over smaak.

Eten en ... genieten maar!
Op een evenement over eten en genieten wordt natuurlijk ook geproefd. Zo tref je een koffieproeverij in de stand van Nespresso, kun je in het Wijn Theater, het Californisch paviljoen en het Zuid Afrikaans Paviljoen wijnen proeven van onder andere Victory Wines en Ernest & Julio Gallo. Ruud weterings geeft de hele dag doorlopend wijnproeverijen. Rémy Martin demonstreert hoe je culinaire combinaties maakt met cognac. Wheretomeet presenteert in samenwerking met The House Of Caviar & Fine Food een zeer exclusieve kaviaar proeverij onder het genot van een glas champagne.

Bezoekers kunnen zich tijdens het evenement bij de workshop balie inschrijven voor de diverse workshops. Op www.etenengenieten.nl vindt u de dagen en tijden waarop de kookworkshops en demonstraties plaatsvinden.


---

Eten & genieten is een initiatief van Telegraaf Expomedia Events (TE2), een joint venture van NV Holdingmaatschappij De Telegraaf en CE Exhibitions Holland B.V., onderdeel van de Expomedia Group plc, een beursgenoteerde, wereldwijde speler op het gebied van congressen, congrescentra, beurzen en evenementen.

Doelstelling van Telegraaf Expomedia Events is het bieden van multimediale platforms op die gebieden waar de consument een gepassioneerde interesse voor heeft. Voor 2003 heeft TE2 tevens de volgende evenementen gepland:

Landelijk Leven fab Beurs van Berlage Amsterdam RAI 20-23 november 11-14 december www.landelijklevenbeurs.nl www.fabevent.nl

Ø Voor meer informatie over Telegraaf Expomedia Events:

Kick Zandbergen
Corporate Business Development

k.zandbergen@telegraaf.nl

Telefoon: 020 5854514

Ø Voor meer informatie, beeldmateriaal en/of perskaarten:

Ruth van den Broeke Patrick van Hooy
Marketing Manager Event Producer

r.vandenbroeke@expoce.nl p.vanhooy@expoce.nl

Correspondentie adres:

Telegraaf Expomedia Events
postbus 39
3620 AA Breukelen
Telefoon: 0346 260077