PERSBERICHT
15/07/2003

Eten & genieten

Datum: Donderdag 4 tot en met zondag 7 december 2003
Locatie: Amsterdam RAI

Eten & genieten is het nieuwe evenement voor de consument met een passie voor koken en alles wat daarmee te maken heeft.

Aanbieders van keukens, keukenapparatuur, kookgerei, alles op het gebied van de gedekte tafel, voeding, wijnen en andere dranken, delicatessen, kookboeken en magazines zijn op dit evenement aanwezig.

Daarnaast demonstreren bekende nationale en internationale chef-koks hun kookkunsten in het Celebrity-chef Theater.

De diverse workshops op het gebied van wijn, kaas, brood en tafelaankleding en de mogelijkheid tot het uitwisselen van recepten maken dat dit hoogwaardige culinaire evenement ook een educatief karakter heeft.

Het programma is speciaal voor u, als kookliefhebber, ontwikkeld. Er is van alles te leren over nieuwe ingrediënten, nieuwe recepten en wijn, maar u kunt natuurlijk ook inspiratie op doen. Eten & genieten brengt een programma dat ongeëvenaard is voor een Nederlands consumentenevenement.

Onderdelen van dit programma zijn:

Celebrity-chef Theater
Eten & genieten is met Mike Dobbinga van Allyoucaneat overeengekomen dat hij de celebrity chefs voor het grote theater regelt. Allyoucaneat is hét toonaangevende managementbureau voor bekende chefkoks, zoals o.a. Robert Kranenborg en Paul Fagel.

Workshops
Het educatieve karakter van dit evenement komt vooral naar voren in de workshops. Er is een speciaal gedeelte op de beurs waar diverse workshops gegeven worden.

Kaas
Betty Koster van Fromagerie l'Amuse geeft 2 keer per dag een masterclass over kaas. Kaasspeciaalzaak Fromagerie l'Amuse is al 10 jaar gevestigd in Santpoort-Noord en heeft al vele prijzen op kaasgebied gewonnen. De bezoeker leert hier alles over de verschillende kaassoorten en over het samen stellen van het perfecte kaasplateau.

Overig
Remy Martin verzorgt een workshop over cognac en Chateaubriand over vlees. Naast deze masterclasses wordt momenteel het workshopprogramma verder uitgebreid met de volgende mogelijke onderwerpen:
- Etiquette bij tafelaankleding

- Patisserie

- Koffie

- Sushi

Receptenuitwisseling
Hier kunnen bezoekers kennis maken met verschillende recepten van de exposanten maar ook van andere bezoekers. Bezoekers worden aangemoedigd zelf recepten mee te nemen om die ter plaatse te ruilen met anderen.

Wijntheater
Binnen het wijngedeelte worden meerdere malen per dag proeverijen gehouden. Deze proeverijen gaan in op de regio's van de verschillende exposanten.
Wilt u meer weten over Eten & genieten neem dan contact op met:
Patrick van Hooy                       Ruth van den Broeke
Event Producer                         Marketing Manager
p.vanhooy@expoce.nl              r.vandenbroeke@expoce.nl

CE Exhibitions Holland B.V.
Straatweg 236
3621 BZ Breukelen
T: +31 (0)346 260077
F: +31 (0)346 260079
E: info@etenengenieten.nl
Web-site: www.etenengenieten.nl