Gemeente Grave

Masterplan volkshuisvesting en leefbaarheid; Tweede ronde dorps- en wijkgesprekken begin 2004

In het voorjaar van 2003 (april-mei) heeft de gemeente een aantal wijk- en dorpsgesprekken gevoerd. Deze gesprekken maken onderdeel uit van een proces tot het komen van het zogeheten Masterplan volkshuisvesting en leefbaarheid. Centrale vraag daarbij is: wat moet er gebeuren om de gemeente krachtig en leefbaar te houden? Het Masterplan is op dit moment in concept gereed en wordt nu door de verschillende raads-commissies inhoudelijk behandeld. Naar verwachting zal de gemeenteraad het Masterplan op 16 december a.s. vaststellen.

Aan de totstandkoming van het Masterplan is veel inspanning voorafgegaan, niet alleen vanuit de gemeente maar zeker ook vanuit de bevolking zelf. Hierbij mag verwezen worden naar de eerder genoemde wijk- en dorpsgesprekken. Als na vaststelling van het Masterplan vaststaat wat er allemaal gaat gebeuren, wil de gemeente tijdens een tweede gesprek komen toelichten wat zij wel en niet met alle inbreng heeft gedaan. Tijdens de eerste ronde wijk- en dorpsgesprekken was de verwachting dat deze tweede ronde nog in 2003 zou kunnen plaatsvinden. De werkzaamheden hebben meer tijd in beslag genomen dan voorzien, niet in de laatste plaats door de vele en goede inbreng vanuit de bevolking. Ook moet vastgesteld worden dat de (feest)maand december niet de meest geschikte maand is om bijeenkomsten te organiseren. In combinatie met het feit dat de gemeenteraad zijn eindoordeel nog niet heeft gegeven, is besloten om de tweede ronde wijk- en dorpsgesprekken begin 2004 te houden.

De concrete data en tijdstippen worden in de eerste week van januari 2004 gepubliceerd. Naar aanleiding van de wijk- en dorpsgesprekken in april-mei 2003 zijn nieuwsbrieven gemaakt die huis-aan-huis zijn verspreid. Wellicht dat u de nieuwsbrief van uw eigen wijk of dorp niet meer in uw bezit heeft? Geen nood, klik hier.

Heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met de projectleider, de heer M.M.J. Roefs, telefoon (0486) 47 72 65 (email m.roefs@grave.nl ).