Gemeente Franekeradeel


Op woensdagavond 26 november organiseerde de projectgroep Professorenbuurt een informatiebijeenkomst voor de buurt. De bedoeling van deze bijeenkomst was de bewoners van de Professorenbuurt te informeren over het concept wijkplan voor hun buurt. De opkomst was boven verwachting.

Ruim 300 belangstellende buurtbewoners gaven gevolg aan de uitnodiging om kennis te nemen van het concept wijkplan. De projectgroep is zeer tevreden met deze opkomst, die getuigt van grote betrokkenheid bij de toekomst van de buurt. De ontmoetingsruimte van verzorgingshuis Saxenoord bleek echter te klein om iedereen op een verantwoorde wijze plaats te bieden. Besloten is daarom tot het organiseren van een nieuwe bijeenkomst. Deze vindt plaats op woensdag 3 december om 19.30 uur in de aula van de christelijke scholengemeenschap Anna Maria van Schurman. De bewoners van de Professorenbuurt zijn hiervoor inmiddels uitgenodigd.

De maatregelen van het concept wijkplan voor de Professorenbuurt zijn erop gericht de Professorenbuurt een gezond perspectief voor de toekomst te geven. In totaal zullen er ruim 100 nieuwe woningen worden gebouwd. Beoogd wordt het nijpende tekort aan woningen voor senioren op te lossen. Daarnaast wordt beoogd de buurt ook voor gezinnen met kinderen aantrekkelijker te maken.

De informatiebijeenkomst is erop gericht de bewoners van de buurt te informeren over het concept wijkplan en vormt tevens het vertrekpunt voor de inspraak op het plan. De komende maanden zal de mening van de buurt over het plan worden gepeild. Hierna zal de verwerking van de reacties plaatsvinden, waarna alle betrokkenen in maart 2004 nader worden geïnformeerd.

Op de bijeenkomst van 3 december zijn wethouder Miedema en de directeur van de woningstichting, de heer Ten Berge aanwezig.
---

Voor nadere informatie:

* woningstichting Franeker, de heer R. van Slochteren, tel. (0517) 39 63 48

* Projectgroep Professorenbuurt, de heer B. Verberkt, tel. (050) 599 57 30

* gemeente Franekeradeel, cluster communicatie, (0517) 380 106