3/12 Den Bosch

's-Hertogenbosch 03-12-2003

SPEURNEUZEN NEMEN HENNEPAUTO INBESLAG, s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag is een 36-jarige Bosschenaar op de Citadellaan in s-Hertogenbosch aangehouden voor het bezit van softdrugs. Agenten reden achter de auto en roken een zeer sterke henneplucht. Bij controle bleek de man een vuilniszak met hennepplanten, een koolstoffilter en een elektriciteitsmeter in zijn auto te hebben. De kleding van de man zat onder de hennepblaadjes. De verdachte is aangehouden en inverzekeringgesteld, zijn auto, hennep en de andere goederen zijn inbeslaggenomen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING, VERNIELING EN HENNEP, Rosmalen

Dinsdagavond is een 47-jarige man in zijn woning aan de Buskeshoeven in Rosmalen aangehouden voor bedreiging, vernieling en het bezit van aanzienlijke hoeveelheid henneptoppen.

De man zou volgens getuigen kort daarvoor om nog onbekende reden een antenne van de auto van een buurtbewoner hebben verbogen en kaarsvet over de lak hebben gegooid. Verder zou hij de buurtbewoner verbaal hebben bedreigd. Toen de politie de man wilde aanhouden verschanste hij zich in de woning. De agenten moesten een deur forceren om binnen te komen. In de woning trof de politie drie zakken gedroogde henneptoppen aan. De hennep is inbeslaggenomen en de man is aangehouden en inverzekeringgesteld.

NEGENENVIJFTIG OVERTREDINGEN BIJ VERKEERSCONTROLES, s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag heeft de politie op de Koningsweg en op het Emmaplein in s-Hertogenbosch verkeerscontroles gehouden. In het totaal werden 59 bestuurders bekeurd. Overtreding max. snelheid van 50 km/h 36 keer hoogst gemeten snelheid 95 km/h / niet dragen van de autogordel 10 x / overschrijden verdrijvingsvlak 1 x / rijden door rood licht 9 x / niet dragen helm

2 x / niet hebben gele plaat op bromfiets 1 x .

AUTO GESTOLEN BIJ VERKOOP, s-Hertogenbosch

Dinsdagavond is de auto van een 22-jarige man uit Well bij een tankstation op de Maaspoortweg in s-Hertogenbosch tijdens de verkoop gestolen. Het slachtoffer had zijn auto in een advertentiekrant te koop gezet. Een potentiële koper vroeg de man met de auto naar

s-Hertogenbosch te komen. Tijdens het bezichtigen van het voertuig sprong de koper plotseling in de auto en reed plankgas weg. Het ging om een Mercedes E 500 met het kenteken

PT-HD-19. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden op telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag is een 39-jarige man uit Westerhoven bij een drogisterij op de Hooge Steenweg in s-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal. Uit onderzoek bleek dat de man vermoedelijk een leesbril, diverse sieraden, een fietscomputertje, nachtcreme en gereedschappen had ontvreemd. De goederen zijn weer retour naar de rechtmatige eigenaar. De man is aangehouden en voor verhoor ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BEDREIGING, Drunen

Woensdagmorgen is een 35-jarige man in een woning aan het Offenbachplantsoen in Drunen aangehouden voor bedreiging van zijn ouders. De man had zijn ouders op een agressieve manier verbaal met de dood bedreigd. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING MET MOTOR, s-Hertogenbosch

Dinsdagmiddag is een 65-jarige fietster uit s-Hertogenbosch op het Emmaplein in haar woonplaats in aanrijding gekomen met een 38-jarige plaatsgenoot op een motorfiets. De motorrijder passeerde, komende vanaf de Koninginnelaan bij het verkeerslicht een paar autos aan de rechterzijde. Vanaf de Kempenlandstraat stak de fietster de kruising over in de richting van de Halve Maanstraat. De fietster werd aangereden door de motorrijder en is met hoofdletsel per ambulance overgebracht naar het Jeroen Boschziekenhuis. Het is nog niet bekend of één der partijen door rood is gereden. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

CONTROLE NA KLACHTEN, Rosmalen

De politie heeft woensdagmorgen naar aanleiding van klachten van bewoners van de Rompertweg in Rosmalen gecontroleerd op het rijden in strijd met een geslotenverklaring. Automobilisten proberen op die wijze de drukte in de ochtenspits bij Kruisstraat te vermijden. In het totaal zijn in één uur tijd dertien automobilisten bekeurd voor het rijden in strijd met de geslotenverklaring.