Politie Zuid-Holland-Zuid

03/12 Middag Hoeksche Waard

03-12-2003 - Persberichten District III

DIEFSTAL UIT AUTOS
OUD-BEIJERLAND- Uit een viertal autos zijn radios/cd-spelers gestolen. Dit gebeurde op woensdagmorgen 3 december op het terrein van een bedrijf aan de Randweg.

POLITIE DRAAGT TAKEN OVER AAN IND
REGIO- De politie Zuid-Holland-Zuid heeft net zoals alle andere regionale korpsen deze week (begin december 2003) de laatste taken overgedragen aan de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Het gaat om de volgende taken:

· De aanvraag verlenging van de verblijfsvergunning; (het aanvraagformulier komt automatisch via de IND naar de vreemdeling toe)
· De aanvraag voor visumverlenging, terugkeervisum, spoedvisum en de verblijfssticker (Deze aanvraag doet de vreemdeling op afspraak bij de IND, 0900-1234561, 10 eurocent per minuut).

Voor deze twee bovengenoemde zaken kan men vanaf heden niet meer bij de vreemdelingendienst van politie terecht maar bij de IND. Eerder dit jaar werd al stapsgewijs een aantal taken overgedragen aan de IND nl. de aanvragen machtiging voorlopig verblijf en de beoordeling 1e aanvraag verblijfsvergunning.

In principe kan men vanaf dit moment niet meer terecht bij de vreemdelingendienst van de politie Zuid-Holland-Zuid. Echter ter ondersteuning van de IND zullen de eerste aanvraag verblijfsvergunning en het verstrekken van de verblijfsdocumenten en aanmelden kort verblijf nog afgehandeld worden aan het loket aan de Gravensingel in Dordrecht. Mensen die een afspraak willen maken voor deze handeling kunnen via het algemene telefoonnummer politie 0900-8844 (lokaal tarief) een afspraak maken.

Voor vragen en informatie kunt u terecht bij de IND op maandag t/m vrijdag 09.00 -17.00
Telefoon 0900 - 123 45 61 ( 0,10 p.m.)
E-mail: voorlichting@ind.minjus.nl