Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving

Alkmaar 03-12-2003 - 15.00 uur

Fietser gewond na aanrijding
Alkmaar, dinsdag 2 december 2003.
Dinsdagmiddag is een man, zijn juiste personalia is op dit moment nog niet bekend, gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising van de Kanaalkade met de Paternosterstraat. Omstreeks reed een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar over de Kanaalkade, komende uit de richting van de Helderseweg. Omdat het verkeerslicht in zijn rijrichting groen licht uitstraalde reed hij het kruisingsvlak met de Paternosterstraat op. Op dat moment stak juist de fietser de kruising over. Hij kwam vanuit de Paternosterstraat en negeerde het rode verkeerslicht. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en is daar opgenomen.

Bromfietscontrole
Alkmaar, dinsdag 2 december 2003.
Dinsdag werden op de Laan van Brussel en de Oude Kanaaldijk bromfietscontroles gehouden. Tijdens deze controles werden zo'n zeventig bromfietsen gecontroleerd. In 14 gevallen bleek het vermogen van de bromfiets veel te hoog te zijn. Daarnaast werden nog vier bekeuringen uitgeschreven voor andere technische gebreken en bleek één bromfietsbestuurder zijn bromfiets niet te hebben verzekerd. Acht autobestuurders werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen.

Brandende vrachtauto aangetroffen.
Broek op Langedijk, woensdag 3 december 2003.
In de nacht van dinsdag op woensdag zag een voorbijganger dat een vrachtwagen die geparkeerd stond op de Nauertocht, in brand stond. In de laadbak van de vrachtwagen stond een minigraver. De brand woedde in/onder de cabine van het vrachtauto. Onderzoek in de omgeving leerde dat het voertuig met de lading was gestolen van een terrein van een bedrijf ongeveer 500 meter verderop. Het bleek dat een deel van het hekwerk rondom dit terrein was vernield en dat met via de ontstane opening met de vrachtauto het terrein heeft verlaten. Het is niet duidelijk over er sprake is van brandstichting.

Fietser ernstig gewond na aanrijding
Alkmaar, woensdag 3 december 2003.
Woensdagmorgen is een 53-jarige man uit Alkmaar ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising van de Nieuwe Schermerweg met de Provincialeweg N242. Omstreeks 06.30 uur reed de bestuurder van een personenauto, een 26-jarige man uit Heerhugowaard, over de Nieuwe Schermerweg. Hij wilde op de kruising met de N242 rechtsaf slaan. Een auto die voor hem reed stopte voor het rode verkeerslicht. De bestuurder reed om deze auto heen en wilde, ondanks het rode licht, de kruising oprijden. Hij zag daarbij de 53-jarige fietser over het hoofd die op dat moment via het fietspad de kruising opreed. (Er kon nog niet worden vastgesteld uit welke richting de fietser de kruising is overgestoken) Een aanrijding was het gevolg. De fietser raakte daarbij ernstig gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. De man uit Heerhugowaarder is aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In verband met de aanrijding is het verkeer enige tijd gestremd geweest. Dit leidde tot flinke filevorming en stagnatie in de ochtendspits op de wegen rondom Alkmaar. Rond 08.30 uur waren deze problemen opgelost.

Verlichtingscontrole
Limmen, woensdag 3 december 2003.
Woensdagmorgen tussen 07.15 en 08.15 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Uitgeesterweg. Tijdens deze controle werden 13 fietsers bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Daarnaast werden 4 autobestuurders bekeurd omdat zij mistverlichting voerden terwijl dit niet was toegestaan.