Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Creative introduceert grafische kaarten op basis van ATI-technologie

Drie geavanceerde systemen bieden hoogwaardige technologie, prestaties en toegevoegde waarde

Amsterdam, 3 december 2003 - Creative (Nasdaq: CREAF), de wereldwijde marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet, kondigt drie nieuwe grafische kaarten aan op basis van de nieuwste ATI-technologie.

De Creative Radeon 9800XT is de ultieme grafische kaart voor de gamer. Deze kaart, die speciaal is ontworpen voor het bieden van geavanceerde 3D-technologie, levert cinematografische prestaties met ongelofelijke snelheid en hoge resoluties. Met zijn unieke 8-pipeline grafische doorvoer, 256MB DDR-geheugen en 256-bits interface, biedt dit product een reeks krachtige onderdelen waarmee gebruikers van de visuele hoogstandjes van de nieuwste games kunnen genieten.

"Dit toonaangevend product biedt totale ondersteuning voor DirectX 9.0-functiesets", aldus Eoin Leyden, Europees Business Manager voor Graphics bij Creative. "Het biedt alles wat de huidige games van een videokaart eisen, maar bovendien is de kaart zeer goed uitgerust om te voldoen aan de technologische uitdagingen van de titels die worden verwacht in 2004. Deze kaart zal zelfs de meest veeleisende gamer volledig tevreden stellen."

De Creative Radeon 9600 is de grafische oplossing voor enthousiaste gamers en gebruikers die behoefte hebben aan echte power. Dit product combineert 245 MB DDR-geheugen met geoptimaliseerde ondersteuning voor DirectX® 9.0 en OpenGL®, waardoor het de meest veeleisende games aankan. Bovendien bevat deze kaart een quad-pipe architectuur, in hoge mate programmeerbare cinematografische shaders en ondersteuning voor AGP 8x."

"Dit is de kaart voor gebruikers die een krachtige, toekomstbestendige oplossing zoeken", legt Eoin Leyden uit. "Behalve verwerkingskracht biedt het ook de voordelen van extra functies zoals smartshader voor effecten van bioscoopkwaliteit, smoothvision voor ultraduidelijke texturen en full stream voor kwalitatief hoogwaardige on line content."

De derde kaart is de Creative Radeon 9200SE. Deze 3D grafische kaart biedt kwalitatief hoogwaardige beelden bij thuisentertainment, games en kantoortoepassingen dankzij het 128 MB DDR-geheugen, de geavanceerde quad-pipe architectuur en ondersteuning voor AGP 8x. Evenals de Radeon 9600 wordt bij deze kaart een aantal krachtige tools meegeleverd als smartshader voor DirectX 9.0 en belichtingsfuncties van bioscoopkwaliteit, smoothvision voor scherpere, duidelijkere texturen en hoge framesnelheden, plus ondersteuning voor het gebruik van twee beeldschermen, TV-uitgang en geavanceerde videokwaliteit.

"Door te voorzien in de behoeften van alle klanten, van de algemene consument die gebruik wil maken van de mogelijkheden van een bestaande pc tot en met de "ultra-gamer" die op zoek is naar ongebreidelde power, houden we onze traditie hoog als bedrijf dat alle segmenten van de huidige markt kan bedienen", besluit Eoin Leyden.

Prijs en beschikbaarheid
De Creative Radeon 9800XT, 9600 en 9200SE zijn vanaf december in de winkel verkrijgbaar. De adviesprijs - inclusief BTW - van de Creative Radeon 9800XT bedraagt ¬669, van de Creative Radeon 9600 ¬179 en van de Creative Radeon 9200SE ¬79.


---
Voor meer inhoudelijke informatie over bovengenoemde producten, testproducten en het opvragen van beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:

Text 100 Public Relations
Jeroen Breuer
Tel. +31 (0) 20 5304338
jeroenb@text100.nl

Creative Labs
Markus Eggermont
Tel: +32 (0)3/287.87.72
markus_eggermont@cle.creative.com

Creative Labs informatienummer voor eindgebruikers: Nederland +31 (0)11 3230081 / België +32 (0)3 2878777

Over Creative Labs
Creative (Nasdaq: CREAF) is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale entertainmentproducten voor personal computers en het Internet. Creative dankt zijn reputatie aan de beroemde Sound Blaster en was de stuwende kracht achter de multimediarevolutie. Nu geeft Creative de toon aan met digitaal entertainment voor PC met producten als het veel geroemde D.A.P. Jukebox. De vernieuwende hardware, de eigen technologie, applicaties en diensten zijn duidelijk Internetgericht en bieden de consument de kans te genieten van hoogwaardig digitaal entertainment, op elk gewenst moment en ongeacht waar hij zich bevindt.

Creative Technology werd opgericht in 1981. Het internationaal hoofdkantoor is gevestigd in Singapore en het hoofdkantoor voor Europa staat in Groot-Brittannië. Creative Labs Europe werd opgericht in 1993 met de bedoeling een groter aandeel te verwerven op de groeiende Europese markt. De volledige Europese activiteiten zijn opgezet door General Manager Michael Sullivan, met vestigingen in Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Duitsland, Groot-Brittannië, de Benelux, Denemarken, Zweden en Polen. Creative's European Operations and Technical Centre (EOTC) in Dublin is de draaischijf van de snel groeiende Europese activiteiten van Creative Labs. Het levert efficiënte, gelokaliseerde productondersteuning op maat voor de Europese markt en staat tevens in voor de aanvullende klantenservice van de filialen in de diverse landen. In totaal heeft Creative Labs in Europa nu zo'n 400 personen in dienst. Kijk voor meer informatie op: www.europe.creative.com.