Gemeente Capelle a/d IJssel

De Wonderwind blijft open

De bestuurscommissie van het Openbaar Primair Onderwijs (BOPO) heeft vorige week besloten dat de openbare basisschool De Wonderwind in Fascinatio open blijft. BOPO heeft beslist de door de gemeente aangeboden renteloze lening te accepteren en er alles aan te blijven doen om goed onderwijs in Fascinatio te waarborgen. Met de lening hoopt de bestuurscommissie de financiële problemen op te kunnen lossen.

De protestants-christelijke school De Ontmoeting en de katholieke school De Contrabas hebben reeds eerder te kennen gegeven door te blijven gaan met het geven van onderwijs in Fascinatio. Wel heeft het Protestant-Christelijk Primair Onderwijs (PCPO) aangegeven eveneens een renteloze lening met de gemeente aan te willen gaan. De ouders van de leerlingen van de scholen in Fascinatio krijgen met dit besluit de zekerheid van kwalitatief goed onderwijs en een gedifferentieerd onderwijsaanbod in de eigen wijk, nu en in de toekomst.

BOPO heeft voorafgaand aan haar besluit om De Wonderwind open te houden voorwaarden aan de renteloze lening gesteld. Hierover wordt op dit moment nog onderhandeld met de gemeente. Begin 2004 wordt verder gesproken tussen de gemeente en de drie schoolbesturen over de wijze waarop er een structurele oplossing gevonden kan worden.

Onlangs werden de ouders van de leerlingen opgeschrikt door een brief van BOPO. In de brief stond dat De Wonderwind kampt met financiële problemen als gevolg van het achterblijven van de instroom van leerlingen. Ook de twee andere basisscholen in Fascinatio kennen deze problemen. Door het achterblijven van bouw in de nieuwste wijk van Capelle aan den IJssel wonen er op dit moment minder kinderen dan werd verwacht.