De Unie


CWI - Informatiebrief december 2003

3 december 2003 - Door deze brief wordt u op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen binnen het CWI.

Door middel van dit soort brieven zult u periodiek op de hoogte worden gebracht van de ontwikkelingen binnen het CWI. In de afgelopen maanden is niet veel gebeurd in het contact met de werkgever.

Ledengroep
Binnen de ledengroep is wel wat gebeurd. De kadergroep is voor het eerst in geruime tijd weer bij elkaar geweest. We hebben wat afspraken met elkaar gemaakt en zullen samen met VCPS een kadergroep samenstellen.

Periodiek overleg
Begin deze week heeft een periodiek overleg met Rens de Groot plaatsgevonden.
Uit het periodiek overleg is het volgende naar voren gekomen:
* Aangegeven werd dat het CWI goed op koers ligt. Uit een gesprek met de minister van SZW bleek dat er veel waardering voor de ontwikkeling van het CWI is. De sfeer tussen CWI en het ministerie is goed.

* Kwaliteitsslag personeel. Het zelfreinigend vermogen van CWI is goed aangepakt. Door dit traject heeft men bij de ongeveer 150 managers binnen CWI ongeveer 40 managers verplaatst of laten uitstromen. Ongeveer 400 medewerkers werden als zwak gezien, hiervan zijn/worden er ongeveer 320 op niveau gebracht en zal men van ongeveer 80 personen afscheid gaan nemen (of inmiddels genomen).

* Iedereen heeft een extra gekregen van 500,- (bruto) in verband met ABS invoering, aanvankelijk heeft dit nogal wat problemen met zich meegebracht, maar het lijkt nu goed te lopen. Als waardering voor de inzet van het personeel is het extra geld bedoeld.
* Inmiddels heeft Raad van Bestuurder een extra instroom van 270 medewerkers kunnen realiseren ivm de extra instroom WW. Daarnaast zijn er binnen CWI nog een 130 mensen vrijgemaakt.

Dit voor zover de hoofdlijnen van hetgeen door Raad van Bestuur werd medegedeeld.

Keuzeregeling arbeidsvoorwaarden CWI
U kunt hier een deel van een brief van de Raad van Bestuur van CWI inzien en downloaden die gestuurd is in verband met de invoering van de keuzeregeling arbeidsvoorwaarden CWI.

Conclusie is dat nog niet alles helemaal gebruikt kan worden. In het overleg werd aangegeven dat bij nader inzicht toch gebruik kan worden gemaakt van het onderdeel . Dit wordt dan voorlopig handmatig bijgehouden.
Met name over het onderwerp Kinderopvang zal nog een brief door de vakbonden worden geschreven. Zodra hierover meer bekend is hoort u dat van ons.

ATM en keuzeplan arbeidsvoorwaarden
De uitwerking van de plannen in een geautomatiseerd systeem (via het intranet), heeft wat vertraging opgelopen maar zal vermoedelijk in de komende maanden worden uitgewerkt. Begin december 2003 zal waarschijnlijk een start worden gemaakt met de systemen. In het volgend jaar zullen evaluatie momenten worden gekozen.

SONAR
Binnenkort zal de OR de adviesaanvraag mbt SONAR gaan beantwoorden. Ook van de vakbonden wordt een reactie verwacht. De vakbonden zullen binnenkort ook een demonstratie van het systeem krijgen.

Nieuwe leden
Er komen nogal wat vragen binnen van CWI werknemers / leden van andere bonden dat zij willen weten hoe het zit bij overschrijving naar De Unie. Zij zijn bang dat zij de eerste 3 maanden geen juridische ondersteuning zouden ontvangen bij problemen. Dit is niet juist. Bij overschrijving van de ene naar de andere bond gaat de hulp direct in. Bij nieuwe leden (zonder vakbondslidmaatschap) is wel sprake van de 3 maanden.
Als bijlage is hierbij een aanmeldingsformulier voor nieuwe leden gevoegd.
Spreek met uw collega over het belang van lidmaatschap van de vakbond. De vakbond kan u helpen in bijzondere situaties.

Employabilityscan via De Unie.
Op een goede en plezierige manier aan het werk zijn en blijven gaat niet vanzelf. Je moet "bij blijven", zoals dat heet. En dat is vandaag de dag niet eenvoudig. Dat bijblijven wordt ook aangeduid met de term employability. .
Bent u employabel? Doe de test! (alleen windows)

Roel Zijlstra, De Unie
Willem Colijn, VCPS


* Keuzeregeling arbeidsvoorwaarden CWI (pdf)

woensdag, 3 december 2003