Gemeente Enschede

Sint plant ?Groenste Stad?-bollen bij winkelcentrum Mekkelholt


Enschede, 03-12-2003

Donderdag aanstaande om 15.30 uur zal Sinterklaas symbolisch de laatste bloembollen die de gemeente als Groenste Stad van Nederland ontving, gaan planten bij het winkelcentrum Mekkelholt.

De Goedheiligman was blij verrast na aankomst te ontdekken dat Enschede als groenste stad van Nederland te boek staat. Hij deed daarop het hoogstpersoonlijke voorstel om enkele bloembollen bij het Winkelcentrum Mekkelholt te mogen planten; hem was namelijk opgevallen dat deze plek wel een opknappertje kon gebruiken. Het verheugt de gemeente dat Sinterklaas een lente-kadootje wil achterlaten op Mekkelholt, omdat de omgeving van het winkelcentrum momenteel een opfrisbeurt krijgt. Zo zijn in samenwerking met de lokale ondernemers, Volion, Domijn, en het stadsdeel al de parkeerplaatsen aangepakt, is het kunstwerk opgeknapt, is extra meubilair geplaatst en is een groenstrook gerenoveerd.

De bloembollen zijn onderdeel van het prijzenpakket dat de gemeente eind oktober in ontvangst mocht nemen bij de benoeming tot Groenste Stad van Nederland. Bij die gelegenheid ontving de gemeente onder andere 1.000 kilo narcissen, die variëren in zowel kleur als in bloeitijd. Het leeuwendeel van deze prijs-bollen is de afgelopen dagen al geplant op diverse plekken in verspreid over de stad.
---

Gepubliceerd op 03-12-2003 © Copyright gemeente Enschede Naar

[s?persberichten.SintplantGroensteStadbollenbijwinkelcentrumMekkelholt
---