Gemeente Eindhoven

Persbericht: 3 december 2003, no. 230

Aandacht voor monumenten

Wethouder Van der Grinten bevestigt eerste monumentenschildje

Wethouder Van der Grinten bevestigt woensdag 3 december a.s. om vier uur het eerste monumentenschildje op het pand Johannastraat 18. De gemeente Eindhoven wil hiermee aandacht geven aan de monumenten die de stad rijk is. Uiteindelijk worden ruim 1.000 objecten van een schildje voorzien.

Eindhoven profileert zich als een moderne stad, met op het eerste gezicht weinig historische bebouwing. Toch heeft Eindhoven meer dan
1.000 objecten die, op grond van hun architectonische of cultuurhistorische waarde, als rijks- of gemeentelijk monument zijn aangewezen.

Om mensen bewust te maken van dit erfgoed heeft de gemeente een schildje laten maken om op de voorgevel van de monumenten te bevestigen. Het eerste schildje wordt bevestigd op de woning Johannastraat 18. Deze woning maakt onderdeel uit van het bezit van woonstichting Hertog Hendrik van Lotharingen in Philipsdorp, dat de status heeft van beschermd stadsgezicht. Vanaf begin 2004 worden fasegewijs de overige monumenten in Eindhoven van een schildje voorzien; te starten met het beschermd stadsgezicht Philipsdorp. Het is de bedoeling dat voor aanvang van het najaar van 2004 alle schildjes zijn aangebracht.

© 2003 Gemeente Eindhoven