Politie Groningen

Persberichten woensdag 3 december 2003

Provincie Groningen, 03-12-2003 -

Marum: snelkraak supermarkt
In een supermarkt aan de Wendsteinweg in Marum is dinsdagnacht een snelkraak gepleegd. Met een stoeptegel werd een voorruit ingegooid waarna een hoeveelheid tabakswaar uit de vitrine in de zaak werd weggenomen. De dader of daders zijn daarna meteen weer vertrokken een grote puinzooi achterlatend. De eigenaar van de zaak heeft aangifte gedaan.. De politie stelt een nader onderzoek in.

Snelheidscontroles
In de provincie zijn dinsdag weer diverse snelheidscontroles gehouden. Op de Provincialeweg in Kornhorn werden 386 voertuigen gecontroleerd (tussen 11.00 en 13.00 uur). Daarvan reden er 34 te hard. De hoogst genoteerde reed 84 km/u waar maximaal 50 was toegestaan. Op de Provincialeweg N361 in Adorp (50 km/u) werden 880 voertuigen gecontroleerd (tussen 9.00 en 11.00 uur). Daarvan reden er 109 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 91 km/u.

Garmerwolde: diefstal koi-karpers
Bij een sierbestratingbedrijf in Garmerwolde is een onbekend aantal koikarpers gestolen na een inbraak in het bedrijf. Men is binnnengekomen door een deur aan de achterzijde van het bedrijf te vernielen. Tevens worden enkele waterpompen vermist. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen zaterdag en dinsdagmorgen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Middelstum: gewond bij verkeersongeval
Bij een verkeersongeval op de Delleweg bij Middelstum is dinsdagmorgen een 47-jarige automobilist uit Lauwerzijl gewond geraakt. Hij raakte bekneld in zijn auto die tegen een boom was gebotst en in de sloot terecht was gekomen. Hij is door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd en met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. Het ongeval ontstond toen betrokkene een andere automobilist inhaalde en vermoedelijk weer te vroeg naar rechts ging. Hij kwam daarbij in aanraking met de andere auto, waardoor hij in een slip raakte. Vervolgens botste hij tegen een boom en kwam in de sloot terecht. De auto was totaal vernield. De andere automobilist, een 22-jarige inwoner van Hoogezand kwam met de schrik vrij. Zijn auto raakte slechts licht beschadigd. Het verkeer is tijdens de bergingswerkzaamheden omgeleid.

Groningen: snorfietsers gewond bij verkeersongeval
Een 17-jarige jongen en een andere jongen uit Groningen zijn dinsdagmiddag op de kruising Noorderkroonstraat met de
Ossehoederstraat gewond geraakt bij een verkeersongeval. De 17-jarige bestuurde op de Noorderkroonstraat een snorfiets en had de andere jongen achterop. Op dat moment verleende hij geen voorrang aan een personenauto, die bestuurd werd door een 35-jarige Stadjer. De snorfietsers kwamen ten val en raakten gewond. Beide jongens werden met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Haren: vrouw rijdt door na ongeval met letsel
Op de Onnerweg is dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Eelde gewond geraakt bij een verkeersongeval. De jongen fietste aan de buitenkant van een groep met ongeveer zes fietsers. Op dat moment werd de jongen door een 27-jarige vrouw uit Haren in haar auto voorbijgereden. Hierbij raakte zij de jongen met de rechterbuitenspiegel, waardoor hij ten val kwam. De jongen raakte gewond aan het gezicht. De Harense reed vervolgens door zonder haar identiteit achter te laten. Het kenteken van haar auto werd genoteerd, waarna de vrouw door de politie op haar huisadres werd opgezocht. De vrouw werd gehoord door de agenten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De fietser moest zich onder behandeling van een tandarts stellen.

Groningen: Stadjer aangehouden voor bedreiging
De politie heeft dinsdagmiddag op de Grote Beerstraat een 26-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer was op de Dierenriemstraat door een vrouw aangesproken, omdat hij zijn twee honden zou hebben mishandeld. Vervolgens bedreigde de Stadjer de vrouw in woorden. Hierop bemoeide een collega van de vrouw zich met het gesprek, waarna de verdachte een mes trok en hiermee begon te dreigen. De verdachte liep na de bedreiging weg. Op de Grote Beerstraat zagen politieagenten de verdachte met de honden lopen. Op aanwijzing van de Stadjer werd het mes in bossages aangetroffen. Het steekvoorwerp werd door de dienders in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de bedreiging.