Politie Flevoland

ER

Flevoland 03-12-2003 - Er vonden dinsdagmiddag en avond een aantal aanrijdingen met letsel plaats in de regio.

Op de kruising Nagelerstraat met de Lange Dreef in Emmeloord vond dinsdagmiddag een aanrijding plaats. Een 13-jarig meisje uit Emmeloord fietste vanaf de Meeuwenkant en stak op de kruising de Nagelerstraat over. Daarbij zag ze een auto vanuit de Lange Dreef vermoedelijk over het hoofd. De wagen werd door een 55-jarige man uit Witte Paarden bestuurd. De ambulance was ter plaatse en heeft het meisje onderzocht. In eerste instantie had ze geen letsel.
In Marknesse op de Marknesserweg was er dinsdagmiddag ook sprake van een aanrijding tussen een fietser en een automobilist. Een 13-jarige jongen op de fiets en 53-jarige vrouw in de auto uit Marknesse en kwamen ter hoogte van de Luttelgeesterweg met elkaar in botsing. Waarschijnlijk stak de fietser plotseling de weg over en kwam door de aanrijding te vallen. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Dr. Jansenziekenhuis,
Op de Zuiderwesterring in Nagele vond er dinsdagmorgen een aanrijding plaats tussen een brommer en fietser. Een 18-jarige man uit Nagele kwam in botsing met een13-jarige jongen uit Nagele. Vermoedelijk doordat de man, die achter de jongen op het fietspad reed, hem niet tijdig zag, volgde een aanrijding. De fietser kwam te vallen en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na controle bleek de brommer opgevoerd te zijn. Daarvoor zal de Nagelaar bekeurd worden. In Lelystad op de Zuigerplasdreef met de Houtribdreef was er dinsdagmiddag ook sprake van in dit geval een kopstaartbotsing, waardoor wat oponthoud ontstond. Een 56-jarige Emmeloorder zag op de Zuigerplasdreef een aantal autos stilstaan en minderde vaart. Een tweede keer ging hem dat minder goed af, waarna hij doorschoot en een 39-jarige vrouw uit Lelystad raakte en die botste daarna weer tegen een 22-jarige man uit Lelystad op. De vrouw bleek last van haar rug te hebben en werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel. Na een half uur was de weg weer vrij voor al het verkeer.