AutoRai

3-12-2003

911 Carrera 4S Cabriolet s werelds mooiste cabrio

De Porsche 911 Carrera 4S Cabriolet is de mooiste open sportwagen ter wereld. Aldus besloot een internationale jury van 17 onafhankelijke kunstenaars, architekten, kunsthistorici en ontwerpers in Milaan.

De jury kwam speciaal voor deze beoordeling samen. Bij de jaarlijkse verkiezing voor de onderscheiding The Worlds most Beautiful Automobile koos de jury de Porsche tot winnaar in de categorie Cabriolets, Roadsters en Cabrio-coupés. De juryleden moesten kiezen uit 50 nieuwe modellen, van 20 merken en fabrikanten, die in acht klassen werden beoordeeld.

De 235 kW (320 pk) sterke, vierwielaangedreven Carrera 4S Cabriolet behoudt ook met zijn elektrisch bediende cabrioletkap het karakteristieke 911-lijnenspel van deze klassieker. Het op dat van de 911 Carrera 4S Coupé gebaseerde koetswerk plaatst daarbij, door de 60 millimeter bredere achterspatborden en het 10 millimeter verlaagde onderstel, bijzonder dynamische accenten. Het stoffen dak onderscheidt zich niet alleen door de hoge kwaliteit en een buitengewoon akoestisch comfort tot op hoge snelheid, maar ook door het feit dat het tijdens het rijden, tot een snelheid van 50 km/h, kan worden geopend en gesloten.

Het onderstel is speciaal afgestemd op de open carrosserie. Het van de 911 Turbo afgeleide remsysteem met vaste vierzuiger-remklauwen en geperforeerde, inwendig geventileerde remschijven garandeert extreme remprestaties, zelfs onder de zwaarste rijomstandigheden.

De journalist en uitgever Bruno Alfieri, die in 1993 de verkiezing van The Worlds most Beautiful Automobile in het leven riep en die tevens voorzitter is van de jury, verklaart: Wij zijn naar mijn weten het enige college dat de beoordeling uitsluitend baseert op de schoonheid van de auto en wel heel bewust. Daarom zijn er in onze jury bijvoorbeeld geen autojournalisten vertegenwoordigd, die juist weer heel andere, meestal technische aspecten zouden beoordelen. De 911 Carrera 4S Cabriolet is dit jaar de duidelijke winnaar, hoewel de keuze niet eenvoudig was.

De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats op 5 maart 2004 in het Palazzo dellArte bij de Milanese Triennale.