Gemeente Sneek


CDA Sneek draagt Jan Bargboer voor als nieuwe wethouder

Wethouder F.A.J.M. Middelhoff heeft bij de aanvang van de raadsperiode in 2002 te kennen gegeven niet langer dan twee jaar beschikbaar te zijn. Hij zal in maart 2004 afscheid nemen als wethouder van Sneek. Op dat moment is besluitvorming over de samenstelling van het college aan de orde. De CDA fractie geeft aan de gemeenteraad van Sneek in overweging om dan het huidige raadslid W.J.H. Bargboer als opvolger te benoemen.

De fractie kent Jan Bargboer als een enthousiaste en stimulerende persoonlijkheid die blijk heeft gegeven inspirerend visie te kunnen ontwikkelen op diverse aandachtsgebieden. De fractie verwacht dat hij met zijn capaciteiten als teamwerker een goede bijdrage kan leveren aan het college van B&W. Met aandacht voor zowel mensen als doelen draagt hij bij aan een prettige en uitdagende werksfeer.

Met als rode draad informatietechnologie vervulde Jan Bargboer diverse consultancy- en staffuncties in het bedrijfsleven en bij overheidsorganisaties. Op dit moment is hij staffunctionaris bij de gemeente Nijefurd en verantwoordelijk voor de informatievoorziening binnen de gemeente. Hij is als projectleider huisvesting en infrastructuur betrokken bij de ontwikkeling van het ICT samenwerkingsverband van een aantal gemeenten in Zuidwest Fryslân. Jan Bargboer is 36 jaar, hij is gehuwd en vader van 4 kinderen. Hij is sinds 2002 lid van de gemeenteraad van Sneek en maakt deel uit van de commissie stadsontwikkeling en millieu. Een uitgebreid curriculum is te vinden op www.cdasneek.nl

Frans Middelhoff begon op 1 mei 1990 als raadslid voor het CDA. Voor die tijd was hij ondermeer voorzitter van de gemeentelijke commissie voor de bezwaarschriften.
Met uitzondering van de periode 1994 - 1998 vervulde hij continu de functie van wethouder, maar in 2002 stelde hij zich niet beschikbaar voor de gehele raadsperiode.
Hij vervult en vervulde onder meer bestuursfuncties bij Afvalsturing Fryslan/OLAF, de Waterleiding, het Gasbedrijf, het Sneker Studiefonds, het starterscentrum en de Vereniging van Friese gemeenten (commissie milieu).