Ministerie van Buitenlandse Zaken

Ministerie van Buitenlandse Zaken

Onderwerp: Persbericht


Datum: 1 december 2003

Persbriefing Buitenlandse Zaken woensdag 3 december 2003

In verband met de ministersconferentie van de OVSE te Maastricht (vandaag 1 en morgen 2 december) zal de wekelijkse persbriefing van het Ministerie van Buitenlandse Zaken deze week plaatsvinden opwoensdag 3 december 2003, 11.00 uur.

Na de gebruikelijke briefing over onderwerpen van lopend beleid zal drs. Derk Oldenburg, plaatsvervangend directeur Integratie Europa, op basis van achtergrond de inhoudelijke accenten van het komend Nederlands voorzitterschap van de EU van de tweede helft van 2004 toelichten.

Zoals de Europese Raad (ER) te Sevilla heeft besloten, hebben Ierland (EU-voorzitter gedurende de eerste helft van 2004) en Nederland in onderling overleg een werkprogramma opgesteld voor 2004. Dit ontwerp-programma zal in de volgende bijeenkomst van Raad Algemene Zaken en Externe betrekkingen worden besproken, en daarna door de voorzitterschappen officieel worden vrijgegeven.

De ER heeft in Sevilla ook afgesproken dat er meerjaren-programma's komen. Het eerste meerjarenprogramma zal worden goedgekeurd door de ER van december aanstaande en betreft de periode 2004-2006 (6 voorzitterschappen).

De regering zal de Tweede Kamer hierover deze week nader inlichten. Het programma krijgt pas na de bijeenkomst van de ER van december een definitieve status.

///