Gemeente Bergen op Zoom


Programma stadsschouwburg De Maagd in de december

woensdag 3 december 20.15 uur Madeline Bell & Friends Jubileumtour Soulmates
Jazz, pop, gospel, soul, musical: alles wat deze rasartieste (zangeres van o.a. Blue Mink) brengt is van topniveau! Ze staat 40 jaar op het podium. Reden voor een jubileumtour met haar soulmates Louis van Dijk en de virtuoze muzikanten olv Frits Landesbergen. Samen met hen maakt u een extra swingende reis door het boeiende leven van Madeline Bell.

donderdag 4 december 20.15 uur Annie M.G. De dochter van de dominee Pers en publiek reageerden zeer lovend op de première onlangs van deze boeiende biografie over de ongekroonde koningin van Nederland. Annie M.G. de dochter van de dominee van Ton Vorstenbosch (maker van de tv-serie Wilhelmina) heeft een grote cast met Marisa van Eyle (Minoes, Abeltje, Zus & Zo) als een 'magistrale Annie'.

zaterdag 6 december 20.15 uur Cabarestafette diverse artiesten Cabarestafette biedt het podium aan aanstormend cabarettalent, dat zijn sporen reeds verdiende op grote festivals. Meestal begint hier een grootse carrière, zoals bij o.a. Brigitte Kaandorp en Marc-Marie Huijbregts. Vanavond brengen Berry Lussenburg, Alex Agnew en Eva Schuurman komische scenes uit hun nieuwste programma.

donderdag 11 december 20.15 uur Molière-klucht Tartuffe Het Nationale Toneel
Deze populaire, omstreden Molière-klucht wordt gebracht in een sterke Nederlandse eigentijdse versie door het Nationale Toneel met o.a. Rick van Uffelen, Will van Kralingen, Carol van Herwijnen en Catherine ten Bruggencate. De voorbespreking start om 19.30 uur.

zaterdag 20 december 20.15 uurKerstconcert Avé Maria In de sfeerdagen vlak voor de kerst kunt u genieten van de allermooiste Avé Maria-gezangen. Het koor van het Roemeense Filarmonica Moldova Iasi zingt de werken van Bach, Gounod, Liszt, Bruckner, Verdi, Pautza en Da Vittoria samen met schitterende kerstliederen uit vele landen.

zondag 21 december 14.30 uur De Notenkraker Familiekerstballet Dit sprookjesballet, naar Hoffmanns kerstverhaal, wordt al meer dan 100 jaar over de gehele wereld door jong en oud bezocht. De Notenkraker is met avontuurlijk verhaal, vrolijke scènes, verhalende muziek en speciale jeugdkorting zeer toegankelijk voor de hele familie. Voor het eerst ziet u de uitvoering van het Nationaal Ballet Boekarest.

dinsdag 23 december 20.15 uur Jos Brink & Liesbeth List Het Hemelbed, de musical
Rasentertainer Jos Brink en de Grande Dame de La Chanson Liesbeth List delen het podium van De Maagd voor de intieme musical Het Hemelbed (I Do I Do). Deze populaire Broadwayklassieker laat u met wervelende shownummers en ontroerende liedjes delen in het roerige huwelijksleven van Robert en Hilde.

zaterdag 3 januari 20.15 uur Nieuwjaars Operagala Na afloop: bal met dansorkest
Stijlvol het nieuwe jaar inluiden met de allermooiste operascènes, bruisende champagne en een echt bal na. Topsolisten, koor en orkest van de Roemeense Staatsopera Timisoara brengen een nieuw sfeervol programma op het toneel. Na afloop kunt u in de gezellige foyers dansen op de live muziek van een Roemeens dansorkest.

In de periode van 24 december tot en met 1 januari zijn de kassa's gesloten.