PRINS CLAUS FONDS

Erevoorzitters presenteren Prins Claus Prijzen 2003

Op woensdag 3 december 2003 wordt de Hoofdprijs van de Prins Claus Prijzen 2003 uitgereikt door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso der Nederlanden op de Nederlandse ambassade Peking in China. De Hoofdprijs gaat dit jaar naar de heer Wang Shixiang (1914, China) als erkenning voor zijn deskundig en vernieuwend onderzoek naar de Crafts (ambachten) van China.

Alle Prins Claus Prijzen 2003 worden op woensdag 10 december 2003 gepresenteerd in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden overhandigt de prijs voor het Arab Human Development Report 2002. De prijs zal in ontvangst worden genomen door de eindredacteur en supervisor van het rapport, respectievelijk de heer Nader Fergany en mevrouw dr. Rima Khalaf Hunaidi. Het is een vergelijkend en kritisch rapport op het gebied van sociale, culturele en economische vraagstukken in de Arabische wereld geschreven door Arabische intellectuelen en beleidsmakers. Mevrouw Grace Wu Bruce, vooraanstaand kenner van klassiek Chinees meubilair, zal de heer Wang Shixiang vertegenwoordigen tijdens de presentatie van de Prins Claus Prijzen 2003 in het Koninklijk Paleis.
De overige negen laureaten zullen de Prins Claus Prijzen 2003 in ontvangst nemen in het land waar zij momenteel woonachtig zijn.

Prins Claus Prijzen
De Prins Claus Prijzen worden jaarlijks toegekend aan kunstenaars en denkers en aan culturele organisaties in Afrika, Azië, Latijns Amerika en de Caraïben, voor bijzondere prestaties op het gebied van cultuur en ontwikkeling. Voorwaarde voor een prijs is de uitmuntende kwaliteit van het werk van een laureaat; de belangrijkste overweging voor toekenning is de toegevoegde waarde van het werk voor cultuur en samenleving in bredere zin. Het Prins Claus Fonds hanteert een breed cultuurbegrip waarin plaats is voor alle artistieke en intellectuele disciplines, wetenschap, media en educatie.