Ingezonden persbericht
Persmededeling van CD&V 3 december 2003

VERHOFSTADT DIENT SCHIJNKANDIDATUUR IN

Verhofstadt dient schijnkandidatuur in. Deze conclusie trekt Yves Leterme uit de verklaring van Verhofstadt die bij voorbaat aankondigt dat hij blijft kiezen voor de Belgische politiek ondanks zijn kandidatuurstelling voor de Europese verkiezingen.

CD&V zal bij de volgende verkiezingen onder meer het verschil maken door dat hun kandidaten bij verkiezing ook daadwerkelijk zullen zetelen. Europa en de bevolking verdient beter dan schijnkandidaturen van excellenties zoals Verhofstadt, Michel, ?.

Yves Leterme past hierbij, naar aanleiding van de verklaringen van VLD-voorzitter Karel De Gucht, de G-test toe. Voorzitter De Gucht zei bij zijn eedaflegging als volksvertegenwoordiger in de Kamer dat de stoelendans te ver was gegaan, en dat diegene die verkozen zijn ook hun mandaat moeten opnemen, hij toonde zich daarbij voorstaander van een verplichte regeling. CD&V heeft hieromtrent reeds een wetsvoorstel ingediend en zal aan Volksvertegenwoordiger De Gucht vragen om de agendering mee te bespoedigen.

Yves Leterme Voorzitter CD&V


© CD&V - Wetstraat 89 - 1040 Brussel