SBS BROADCASTING SA

SBS Broadcasting ontvangt 131,5 miljoen Euro voor verkoop

SBS Broadcasting ontvangt 131,5 miljoen Euro (USD 157,5 miljoen) voor verkoop aan ITI van 30,4% belang in Pools tv-station TVN

LUXEMBURG-SBS Broadcasting S.A. (NASDAQ:SBTV; Euronext Amsterdam N.V.: SBS) heeft vandaag de ontvangst aangekondigd van een bedrag van 131,5 miljoen Euro (USD 157,5 miljoen) contant voor de verkoop van haar resterende 30,4% deelname in TVN Sp. z o.o. (hierna te noemen 'TVN') aan een 100% dochteronderneming van ITI Holdings S.A. (hierna te noemen 'ITI'), haar partner in TVN. TVN is een vooraanstaand Pools tv-station waarin SBS sedert juli 2000 een minderheidsbelang heeft.

In zijn commentaar op de aankondiging zei Harry Evans Sloan, voorzitter van het bestuur van SBS: 'De verkoop van de deelname van SBS in TVN aan ITI past in het plaatje van onze lange-termijnstrategie van concentratie op omroepactiva die wij volledig beheersen en waarin wij alleen actief zijn. Wij feliciteren de ITI-groep en TVN en haar managementteam met het bereiken van voortdurende verbeteringen in de prestatie op bedrijfs- en financieel gebied in de afgelopen 3 jaar, want TVN is een van de meest succesvolle tv-stations in Europa geworden. Wij hebben bewondering voor de prestaties Jan Wejchert, Marius Walter en Bruno Valsangiacomo, de oprichters van ITI, die ware pioniers zijn op Europees tv-omroepgebied. Wij wensen de ITI-groep en TVN een blijvend toekomstig succes toe'.

De heer Sloan voegde daar aan toe: 'Deze transactie betekent een aanzienlijke verbetering van onze balans, omdat onze liquide middelen op geconsolideerde basis nu meer bedragen dan onze totale schulden. Onze schulden verminderen onmiddellijk, omdat wij onze 7% converteerbare obligaties hebben opgevraagd voor aflossing op 19 december 2003. De transactie brengt ons in een sterke positie voor het voortzetten van verdere strategische mogelijkheden in onze zakelijke kernactiviteiten op het gebied van tv en radio in Europa'.

Kijk voor informatie en de volledige tekst van het persbericht op: www.sbsbroadcasting.com

Investeerders, Nick Laudico/Michael Smargiassi, Brainerd Communicators, tel: +1 212 986 6667 of pers, Jeff Pryor, Pryor Associates, tel +1-818-382-2233 of Catriona Cockburn, Citigate Dewe Rogerson, tel: +44 207 282 2924


02 dec 03 20:29