2/12 Land van Cuijk

Cuijk 02-12-2003 - .

VERDACHTEN OVERVAL AANGEHOUDEN, Cuijk
De politie heeft dinsdagmorgen een 20-jarige inwoner van Cuijk aangehouden. De man wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een overval op 28 september. Vorige week donderdag en vrijdag hield de politie in deze zaak ook al een 19-jarige en 20-jarige Cuijkenaar aan.

Overval

In de nacht van zaterdag 27 september op zondag 28 september vond op de Marter-Revier in Cuijk een overval plaats. Een 47-jarige bewoner van die straat kwam die nacht thuis. Toen hij zijn auto onder carport bij zijn woning parkeerde en uitstapte, werd hij door twee gemaskerde mannen bedreigd. Het tweetal eisten geld van de man. Om hun eis kracht bij te zetten kreeg de man enkele klappen. Toen het slachtoffer hierop wegrende en om hulp riep, sloegen de mannen een ruit van de auto in en namen daaruit een tas weg. Het slachtoffer hield aan de klappen die hij kreeg enkele schaafwonden en een gekneusde schouder over.

Meerdere zaken
De 19-jarige verdachte werd donderdagnacht aangehouden toen hij op heterdaad werd betrapt bij het in brand steken van twee personenautos in Malden. Twee andere verdachten zijn in hun woning aangehouden. De drie verdachten worden verder verdacht van diverse zaken naast de overval.
Zo denkt de politie dat de 19-jarige verdachte en de vrijdag aangehouden 20-jarige verdachte allebei betrokken zijn geweest bij de diefstal van bouwmaterialen vanaf het gemeentehuis in Cuijk in de nacht van 8 op 9 oktober.
Ook denkt de politie dat de 19-jarige verdachte samen met de vandaag aangehouden 20-jarige verdachte betrokken is geweest bij diefstal van een auto vanaf de Sportlaan in Cuijk op 12 oktober, diefstal cq heling van een aantal autovelgen op 19 oktober en de verduistering van een motor in Malden op 13 oktober. Naast deze zaken wordt de 19-jarige verdachte ook verdacht van diefstal van een auto vanaf de St Anastraat in Cuijk op 19 november.
De verdachten die donderdag en vrijdag werden aangehouden zijn inmiddels voorgeleid. De 20-jarige Cuijkenaar die vandaag is aangehouden is inmiddels inverzekering gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek.

Verkeerscontrole, Grave
Maandagmiddag is op de Gasthuisstraat in Grave een verkeerscontrole gehouden. Van de acht gecontroleerde bromfietsen bleken er zes niet in orde te zijn. Zij waren opgevoerd. Tegen drie automobilisten is proces-verbaal opgemaakt omdat zij de autogordel niet om hadden.