Politie Drenthe

Dinsdagmiddag 02-12-03

Assen 02-12-2003 - Nieuws van Politie Drenthe

Ongeval eindigt met verschillende breuken
WESTERBORK - De brandweer heeft dinsdagmorgen tegen tien uur een 35-jarige man Westerbork uit zijn auto bevrijd. De man reed van Westerbork in de richting van Zuidveld over de Zandhoeklaan op het punt waar de weg overgaat in de Elplaan. Hier verloor hij de macht over het stuur doordat vermoedelijk een wiel in de rechterberm kwam. De auto botste frontaal op een boom. De man zat bekneld en de brandweer heeft het slachtoffer bevrijd. Ambulancepersoneel en het personeel van de trauma heli verleenden eerste hulp. De man is met een beenbreuk, een gebroken enkel en gebroken arm naar het Wilhelminaziekenhuis vervoerd.

Diefstal van bedrijventerrein
HOOGEVEEN - Maandagnacht is op een afgesloten bedrijfsterrein aan de A.G. Bellstraat ingebroken in drie bedrijfsautos. Uit de autos is gereedschap gestolen, en radios/. Ook werd een grijze Fiat Tempra stationcar gestolen waar een aanhangwagen met een compressor, ook van het bedrijf, werd weggenomen. De aanhangwagen is later in de omgeving teruggevonden. De auto is nog spoorloos. De auto is aan de voorzijde vermoedelijk beschadigd omdat er dwars mee door het hek is gereden. De 42-jarige eigenaar, die aangifte deed, heeft inmiddels de aanhangwagen met compressor terug.

Gestolen auto aangetroffen
ZEIJERVELD - Dinsdagmorgen is aan de Jan Wittestraat een Chrysler Neon aangetroffen, die eerder verduisterd was is Friesland. De auto is teruggebracht naar de eigenaar.

Veel fietsverlichting in orde
WESTERVELD / DE WOLDEN - Bij verlichtingscontroles op diverse plaatsen in Dwingeloo, Havelte en Alteveer zijn slechts enkele bekeuringen uitgedeeld. Het merendeel van de fietsers had de zaak goed voor elkaar.
Bij een controle op een school in Dwingeloo, samen met 3VO, bleken 40 van de 50 gecontroleerde fietsen in orde.

Bert Peters (06-53238059) en Dana Everts (06-52554218) verzorgen de persvoorlichting tot donderdag 17.00 uur.