Heuvelrug 17.45 uur

Utrecht 02-12-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Politie achterhaalt autodief
RHENEN De politie heeft een 39-jarige inwoner van Rhenen achterhaalt, die op 6 november een auto had gestolen vanaf de parkeerplaats aan de Molenstraat in zijn woonplaats. De man nam de auto mee, toen hij zag dat de eigenaar vergeten was om de sleutels uit het slot te halen. In de weken daarna maakte de autodief gewoon gebruik van de auto. Omdat hij regelmatig in Dodewaard verbleef, viel de vreemde auto op bij omwonenden. Zij tipten de politie. Toen bleek dat het om een gestolen auto ging, vond een buurtonderzoek plaats. Hieruit kwam de naam van de man uit Rhenen naar voren, als zijnde degene die de auto regelmatig gebruikte. Toen bleek dat hij gezocht werd, kwam de man zich op 2 december bij de politie in het bureau Rhenen melden.

Vuurwerk
ACHTERBERG Op dinsdag 2 december is tijdens een vuurwerkcontrole in een opslagplaats aan de Cuneraweg een hoeveelheid vuurwerk in beslag genomen.

Omstreeks 11.00 uur werd de 60-jarige eigenaar uit Rhenen gecontroleerd. De man had een vergunning voor 300 kilo vuurwerk, maar hij had 873 kilo in zijn bezit. Het teveel aan vuurwerk is in beslag genomen en de man heeft een proces verbaal gekregen.

Snelheidscontrole
LANGBROEK Op dinsdag 2 december is een snelheidscontrole uitgevoerd op de Amerongerwetering. De controle werd uitgevoerd tussen 12.45 uur en 13.30 uur. Er werden 20 voertuigen gecontroleerd, waarbij 4 autobestuurders een bekeuring kregen wegens het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid.