Persberichten - 02/12/2003

Carestel NV vindt overnemer voor Hot Cuisine

Carestel NV ondertekende op 2 december 2003 de overeenkomst voor de verkoop van Hot Cuisine NV.

Op 10 oktober 2003 kondigde Carestel NV aan op zoek te gaan naar een mede-investeerder voor onder meer Hot Cuisine NV, Belgische marktleider voor wat de productie van versbereide maaltijden betreft. Hot Cuisine NV heeft productiesites in Gent en Varberg (Zweden) en verwacht in 2003 een netto-omzet te realiseren van 31,0 mio EUR en een bedrijfskasstroom (EBITDA) van 1,9 mio EUR.

Vandaag ondertekende Carestel NV een akkoord met De Weide Blik NV, waarbij deze laatste de nieuwe eigenaar zal worden van Hot Cuisine NV. Het akkoord werd ondertekend onder voorbehoud van goedkeuring door de mededingingsrechtelijke autoriteiten. Daar de overnemer zich heeft geëngageerd om de realisatie van de eerder geplande capaciteitsuitbouw op zich te nemen, is de verdere groei van Hot Cuisine NV binnen de groep De Weide Blik verzekerd.

De door De Weide Blik verwachte synergieën hebben geleid tot een 100% aankoop van de aandelen van Hot Cuisine NV tegenover een gecombineerd aandeelhouderschap De Weide Blik-Carestel.

De Weide Blik is een Belgische groep rond Hein Deprez en Philippe Van de Vyvere, Sea-Invest Groep, actief in vier sectoren : groenten en fruit, bloembollen, bloemen en planten, gemaksvoeding en logistieke concepten. Dankzij deze complementaire activiteiten is De Weide Blik in staat om een product van hoge kwaliteit op een competitieve manier via haar eigen logistieke kanalen aan te bieden aan de grootdistributie en de voedingsindustrie. De Weide Blik controleert immers de totale keten vanaf productie en oogst, aankoop en import, stockeren, verwerking en verpakking tot distributie en transport naar de klant.

De Weide Blik is actief in België, Nederland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Portugal, Polen, Letland, Zuid-Afrika, Uruguay en de Verenigde Staten en realiseerde in 2002 een omzet van +/- 450 mio EUR,

De Carestel groep realiseert door deze transactie geconsolideerd een minderwaarde van 4 mio EUR. Het recent aangekochte industrieterrein te Wetteren maakt geen onderdeel uit van het akkoord. Van de netto opbrengst van de verkoop zal 16,2 mio EUR door Carestel NV worden aangewend tot afbouw van haar bankschulden. Carestel NV en De Weide Blik NV werden in deze transactie begeleid door respectievelijk ING Investment Banking en Petercam NV.

Carestel N.V. is een beursgenoteerde catering & hospitality groep die steunt op 6 pijlers: autowegcatering, luchthavencatering, evenementencatering, de hotelafdeling die instaat voor het management van diverse hotels in de Benelux, Hot Cuisine N.V. en Lunch Garden N.V. De Carestel groep boekte op het einde van 2002 een omzet van EUR 258,9 mio en stelt zon 4.300 mensen tewerk.

Bron: Carestel
Provider: Euronext Brussels