Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (2/12)

Bergen op Zoom, dinsdag 2 december 2003

Politie stelt onderzoek in na woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag deed de eigenares van een woning aan het Europaplein aangifte van woninginbraak. Tijdens haar afwezigheid in verband met een vakantie, werd afgelopen weekeinde ingebroken in de woning. Het inbrekersgilde heeft behoorlijk wat inspanningen moeten verrichten om in de woning te komen. Uit politie-onderzoek kwam naar voren dat tevergeefs was getracht een bovenlicht te forceren, een cilinderslot uit de deur te verwijderen en de deur volledig open te breken, alvorens uiteindelijk het verwijderen van de scharnieren soelaas bood. De deur werd in zijn geheel uit de post verwijderd, waarna men toegang verkreeg tot de woning en deze geheel doorzocht. Uit de woning werden uiteindelijk diverse sierraden, software en genotsmiddelen ontvreemd. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en diverse sporen veilig gesteld.

Politie houdt jongeman aan voor vuurtje stoken

BERGEN OP ZOOM: Maandagmiddag omstreeks 17.00 uur meldde een bezorgde getuige dat een jongeman in de bosjes nabij de Groenplaats een vuurtje aan het stoken was. De politie nam ter plaatse polshoogte en trof daar een 14-jarige jongen, die op zijn hurken zat en papieren aanstak die op een bankje lagen. De jongeman werd aangehouden en in overleg met de jongen zelf en zijn ouders, kreeg de jongen een verwijzing naar Buro Halt. Vandaag werd bij daglicht vastgesteld dat de schade aan het bankje blijkt mee te vallen.

Politie bekeurt dronken bestuurder

BERGEN OP ZOOM: Op maandagavond omstreeks 22.30 uur vond er een eenzijdige aanrijding plaats op de kruising
Heerlesebaan-Moerstraatsebaan, waarbij een 38-jarige man uit Halsteren met zijn bestelbus in de sloot belandde. De politie ging ter plaatse en constateerde dat de schade weliswaar bleek mee te vallen, maar dat de bestuurder van de bestelbus te diep in het glaasje had gekeken. Uit de blaastest bleek de bestuurder ongeveer het drievoud van de toegestane waarde te hebben genuttigd (700 ug/l). De politie heeft de man een proces verbaal aangezegd, een rijverbod van 8 uur opgelegd en zijn rijbewijs ingevorderd.

Valse melding: politie doorzoekt tevergeefs woning

BERGEN OP ZOOM: Maandag kreeg de politie telefonisch de melding dat zich in een woning aan de Duitslandstraat explosieven zouden bevinden. Omdat dergelijke beschuldigingen door de politie altijd zo goed mogelijk op waarheid worden onderzocht, maar daarnaast in dergelijke situaties geen risicos genomen kunnen worden, zijn de bewoners van de bewuste woning dinsdagmorgen met een bezoekje vereerd. Op het moment dat de politie bij de woning arriveerde, was enkel de 15-jarige zoon van de hoofdbewoonster in de woning aanwezig. Deze liet de politie echter zonder problemen binnen, waarna vijf politiemensen de gehele woning doorzochten. De politiemensen, die werden vergezeld van speciaal getrainde honden van de politie Rotterdam Rijnmond, troffen in de woning echter niets aan.
De politie heeft haar excuses aangeboden aan de bewoners van het pand, die uiteraard zijn geschrokken van de onverwachte aandacht die zij kregen.
Overigens attendeert de politie erop dat het plegen van valse meldingen en het daarmee misbruiken van gemeenschapsgelden een strafbaar feit is dat de overtreder op hoge boetes kan komen te staan. Daarnaast kan een rechter bepalen dat de geleden schade op de veroorzaker kan worden verhaald.

Onbekende mannen dringen woning binnen

BERGEN OP ZOOM: Op de Kastanjelaan zijn maandagmiddag omstreeks 14.00 uur twee onbekende mannen een flatwoning binnengedrongen. Zij hadden eerst via de intercom naar een persoon gevraagd en bleven erop aandringen deze persoon te spreken te krijgen, ook toen de 10-jarige dochter antwoordde dat die persoon daar niet woonde. Uiteindelijk zijn de mannen naar de galerij gekomen en bonsden zij op de voordeur om binnen te komen. Toen het meisje de deur open deed, zijn de mannen de woning binnengedrongen. De vader van het meisje, die lag te slapen na een nachtdienst, werd wakker van het geschreeuw van het meisje en kwam naar beneden. Hierop zijn de twee de woning uitgevlucht. De politie heeft een signalement van de mannen opgenomen.

Politie onderzoekt vernielingen in school

BERGEN OP ZOOM: Onbekenden zijn maandagavond tussen 17.00 en 19.00 uur de Montesorieschool aan de Noordsingel binnengedrongen, kennelijk met de bedoeling hier de nodige vernielingen aan te richten. Men heeft een raam van de school ingeslagen en vervolgens in de gymzaal flink huisgehouden. Tot op heden wordt alleen een schaar vermist. Omdat ter plaatse diverse sporen van de daders zijn aangetroffen, heeft de politie een technisch onderzoek laten verrichten. Daarnaast is dinsdagmorgen een buurtonderzoek gehouden.

Inbraak auto

WOENSDRECHT: In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond aan de Stallaertstraat. Uit het voertuig, waarvan een portier werd geforceerd, werd een radio/CD-speler ontvreemd.

Diefstal uit auto

ROOSENDAAL: Maandagnacht hebben onbekenden een ruit ingeslagen van een auto, die geparkeerd stond op de Gastelseweg. Vanuit de auto werd een radio/CD-speler meegenomen. De benadeelde heeft maandagmorgen aangifte gedaan bij de politie.

Politie onderzoekt diverse inbraken

ROOSENDAAL: Maandagochtend ontdekte de eigenaar van een muziekwinkel aan de Kade dat er in de loop van de voorgaande nacht in zijn winkel was ingebroken. De bedieningskast van de roldeur was geforceerd waarna men de deur heeft kunnen openen. Vanuit verschillende ruimtes in de winkel werden er goederen meegenomen. Zo mist de eigenaar een aantal dure gitaren, een computer, een kassalade en een kluis. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. De politie heeft een buurtonderzoek ingesteld en naar aanleiding van de aangetroffen sporen een technisch onderzoek laten verrichten door politiemensen van de Unit Forensisch en Technisch Onderzoek.
In dezelfde nacht vond er een inbraak in een school aan de Kloosterstraat plaats. De politie was reeds korte tijd later ter plaatse, omdat via de alarmcentrale een inbraakmelding binnen was gekomen, maar trof de dader niet meer aan. Uit onderzoek is gebleken dat de inbreker is binnengekomen door een gelaagde ruit in te slaan, die grenst aan een binnenplaats. Een medewerker van de school deed uiteindelijk maandag aangifte bij de politie. Bij het kindercentrum werden vanuit de kantoorruimte een computer en beeldscherm weggenomen.

Portemonnee gerold en tas gestolen

ROOSENDAAL: Maandagochtend deed een 73-jarige vrouw uit Roosendaal aangifte van diefstal van haar portemonnee. Deze was tussen 9.30 en 10.00 uur door een onbekende ongemerkt uit haar tas gehaald, toen zij op de weekmarkt bij een kraam stond te kijken.
Maandag werd er eveneens aangifte van diefstal gedaan door een 17-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Zij had zondag tussen 14.30 uur en 15.30 uur een horecagelegenheid bezocht in winkelcentrum de Roselaar. De vrouw had haar tas onder haar jas aan een stoel gehangen. Toen zij de gelegenheid wilde verlaten, ontdekte zij dat haar tas was verdwenen. Niemand heeft iets van de diefstal gemerkt. Naast de tas is de vrouw ook haar gsm-toestel, een portemonnee met inhoud en haar identiteitsbewijs kwijt.

Politie verricht sporenonderzoek in geleende auto

ROOSENDAAL: Maandagochtend liet een bewoonster van de van Goghlaan haar hond uit, toen zij tot haar grote verbazing zag dat haar auto ergens anders stond. Een nader onderzoek van de auto leerde dat de portieren en het contactslot van de auto geforceerd waren en dat de dagteller zon tachtig kilometer meer aangaf dan de avond tevoren, toen ze de auto had geparkeerd. In de auto trof de vrouw een portemonnee aan, die niet van haar is. Ze heeft de politie ingeschakeld en aangifte gedaan. De portemonnee is veiliggesteld door de politie en in de auto is een technisch onderzoek verricht.

Aanrijding met letsel

ROOSENDAAL: Maandagmiddag vond rond 17.45 uur een aanrijding plaats op een rotonde aan de van Beethovenlaan. Een automobilist had geen voorrang gegeven aan een fietster, die voornemens was tegen de klok in de rotonde over te rijden. De fietster, een 18-jarige vrouw uit Stampersgat, had letsel aan haar been en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Bron: Manon Ostendorf