Politie Midden- en West Brabant

Illegale krantenbezorgers aangehouden

Breda, 2 december 2003

Bij een controle door de Vreemdelingendienst cluster toezicht in Breda zijn dinsdagmorgen even na 05.00 uur twee illegalen aangehouden. Dat gebeurde op de Belgiëlaan in Breda waar de twee, een 36-jarige man uit Mauretanië en een 35-jarige vrouw uit Kameroen, net aan hun krantenwijk gingen beginnen. De twee hadden geen geldige identiteitspapieren bij zich. Ze zijn aangehouden en ingesloten in afwachting van hun uitzetting uit Nederland.

De vreemdelingendienst heeft het onderzoek ingesteld op basis van de Wet Arbeid Vreemdelingen nadat er een vermoeden bestond dat er mogelijk door illegalen gewerkt zou worden. Dat bleek dus ook het geval. Onderzoek heeft verder uitgewezen dat de twee als krantenbezorger aan de slag konden gaan doordat ze zich met kopieën van identiteitspapieren van anderen wisten te legitimeren. De vrouw deed dat zelfs met een kopie van een in Nederland gestolen identiteitskaart.
De aangetroffen vreemdelingen zijn naar het politiebureau gebracht voor nader identiteitsonderzoek en zijn in bewaring gesteld in afwachting van hun uitzetting uit Nederland.

Bron: Jan Clarijs