Gemeente Leiden

Persbericht

Jan van Houtpenning voor scheidend ambtenaar van de Burgerlijke Stand

Publicatiedatum: 2 december 2003

Burgemeester en Wethouders hebben besloten de Jan van Houtpenning toe te kennen aan mevrouw R.M. Smits-Clifford, scheidend buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand van de gemeente Leiden. De uitreiking vindt plaats 2 december 2003, 16.45 uur, in de Burgerzaal van het stadhuis.

Na 27 jaar lang huwelijken te hebben gesloten legt mevrouw Smits haar functie neer. Het laatste huwelijk van de 4.636 voltrekkingen vond afgelopen vrijdagmiddag plaats.

Mevrouw Smits was een veelgevraagd ambtenaar. Er waren perioden dat rond 30% van alle huwelijken die in Leiden plaatsvonden door haar werden voltrokken. De wijze waarop zij dat deed heeft in grote mate bijgedragen aan de grote vraag naar haar diensten. In de meeste gevallen zocht zij het aanstaande bruidspaar voorafgaande aan het huwelijk thuis op.

Mevrouw Smits was altijd graag bereid om in te vallen bij ziekte of afwezigheid van collegas.

Zij heeft dan ook in aanzienlijke mate bijgedragen aan de positieve waardering voor het trouwen in Leidse stadhuis.

De Jan van Houtpenning is een onderscheiding voor ambtenaren, die zich gedurende een lange reeks van jaren hebben onderscheiden door bijzondere toewijding aan hun taak.

De penning zal worden uitgereikt tijdens de afscheidsreceptie, die mevrouw Smits wordt aangeboden op dinsdag 2 december a.s. van 16.30 tot 18.30 uur in de Burgerzaal van het stadhuis. Gepland tijdstip van uitreiking: 16.45 uur.

Deze pagina is gewijzigd op 2-12-2003