Provincie Drenthe

GS besluiten van 2 december

Assen, 2 december 2003
Persberichtnummer 03-156



Bestemmingsplan De Adelhof in Vledder grotendeels goedgekeurd Het college van gedeputeerde staten keurt het bestemmingsplan De Adelhof Vledder grotendeels goed. Hierdoor wordt de bouw van veertig recreatiewoningen mogelijk gemaakt. In het bestemmingsplan zijn ook het openluchtbad, zeemuseum Miramar, twee bestaande woningen aan de Vledderweg en een strook agrarische bebouwing opgenomen. Het plan voldoet op de meeste punten aan de voorwaarden uit het provinciaal omgevingsplan (POP). Op twee onderdelen gaan GS echter niet akkoord met het voorstel van de gemeente Westerveld: de recreatiewoningen mogen van het college niet groter worden dan 80 m2 en GS geven geen toestemming voor de bouw van drie dienstwoningen op het recreatieterrein. Zij menen dat twee dienstwoningen voor dit bedrijf voldoende is; één voor het horecagedeelte en één voor het voor recreatiegedeelte. De dienstwoning voor het horecabedrijf is goedgekeurd. Voor de bouw van de tweede (recreatie)dienstwoning kan de gemeente met een verkorte procedure een nieuw bestemmingsplan opstellen.

Camping Mooi Oavelt mag uitbreiden
Camping Mooi Oavelt bij Havelte mag in oostelijke richting uitbreiden. GS hebben het bestemmingsplan hiervoor goedgekeurd. Hiermee ontstaat een camping met een oppervlakte van 8 hectare en 155 standplaatsen. Nu is het kampeerterrein 5,5 hectare groot en heeft het 125 standplaatsen. De uitbreiding wordt, naast het verhogen van het aantal standplaatsen, ook gebruikt voor een aantal kwaliteitsverbeteringen van het terrein. Het gaat om de renovatie van het buitenzwembad en vernieuwing van de recreatieruimte en de toiletgebouwen. Verder worden de bestaande standplaatsen verruimd, de speelvoorzieningen aangepast en zal meer aandacht worden besteed aan toeristische standplaatsen. Vlakbij het kampeerterrein komen in de toekomst woningen als kernuitbreiding van Havelte. Tussen de geplande woningbouw en de uitbreiding van het kampeerterrein zal een onbebouwde strook van ongeveer 50 meter overblijven. De gemeente streeft ernaar om van deze strook een groene bufferzone te maken en heeft toegezegd zich in te zullen spannen voor de realisatie. GS willen uitdrukkelijk benadrukken dat ze erg veel waarde hechten aan deze groenstrook. Zij spreken het college van de gemeente Westerveld daarom zeer nadrukkelijk aan op hun verantwoordelijkheid.

Evaluatie regiovisie Zuid-Drenthe/Noord-Overijssel Onderzoeksbureau B&A Groep te Deventer gaat deze winter de regiovisie Zuid-Drenthe/Noord-Overijssel evalueren. Het college heeft voor het onderzoek 32.000 euro beschikbaar gesteld. Bij de evaluatie wordt bekeken of en zo ja hoe de regionale samenwerking in het desbetreffende gebied moet worden voortgezet. Binnen de regiovisie werken beide provincies, de regio IJssel-Vecht en de stedenkring Zwolle-Emsland grensoverschrijdend samen met een aantal Drentse en Overijsselse gemeenten. Zaken waar bijvoorbeeld aan gewerkt wordt zijn bedrijventerreinen, plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie. De evaluatie die nu gaat plaatsvinden is afgesproken bij de start van de samenwerking bijna 5 jaar geleden.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl