Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (2/12)

Oosterhout, dinsdag 2 december 2003

Politie controleert verkeer
LAND VAN HEUSDEN EN ALTENA: Maandag 1 december controleerde de politie in het hele gebied op verlichting en andere verkeerszaken. Zestien weggebruikers kregen een bekeuring. Negen voor het rijden zonder juiste verlichting, twee voor het overschrijden van de maximum snelheid, twee voor vervallen APK, een voor rijden zonder geldig bromfiets certificaat, een voor rijden zonder geldige bromfietsverzekering en een voor het ten onrechte voeren van mistlampen.

Politie houdt verkeerscontroles
KAATSHEUVEL/LOON OP ZAND: Dinsdag 2 december hield de politie diverse verkeerscontroles in Kaatsheuvel en Loon op Zand. Tijdens deze controles werden in totaal 16 boetes uitgedeeld aan fietsers voor het niet voeren van (de juiste) verlichting. Negen automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van een autogordel.

Politie onderzoekt beroving
DONGEN: De politie onderzoekt een beroving die dinsdagochtend 2 december omstreeks 05.30 uur plaatsvond. Een 37-jarige man uit Tilburg fietste vanuit zijn woonplaats langs het Wilhelminakanaal te Dongen. Net voor hij de fietsbrug op wilde trappen zag hij achter zich een fel licht en kwam er een bromfiets naast hem kwam rijden. Op de bromfiets zaten twee personen. Plotseling gaf de passagier hem een trap waardoor hij van zijn fiets af viel. De passagier heeft de man zijn portemonnee ontnomen en de fiets in de hand achter op de bromfiets meegenomen. De politie was snel ter plaatse en heeft samen met het slachtoffer de omgeving afgezocht naar de onbekende daders. Dit heeft tot nu toe geen verdachten opgeleverd.

Inbrekers aangehouden
WAALWIJK: Maandag 1 december omstreeks 22.15 uur kreeg de politie melding dat er ingebroken zou worden in een bedrijf aan de Dr. Ringerstraat. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse en hield na een korte achtervolging twee mannen aan. De verdachten komen beiden uit Eindhoven en zijn 35 jaar en 42 jaar. Zij zijn overgebracht naar het cellencomplex van de politie in Tilburg.

Vrachtautochauffeur rijdt zich klem
WAALWIJK: De politie onderzoekt een verkeersongeval dat plaatsvond op
1 december. Bij dit ongeval reed een Duitse chauffeur zijn vrachtwagen klem onder het viaduct van de A59, aan de Kloosterheulweg. Hij verklaarde de waarschuwingsborden en kettingen niet gezien te hebben. Door de botsing raakte de chauffeur gewond aan zijn hoofd, buik en linkerknie. De man is per ambulance vervoerd naar het TweeSteden Ziekenhuis te Tilburg. Zijn vrachtauto raakte zwaar beschadigd. Ook het viaduct raakte beschadigd, maar het kon in gebruik blijven.

Winkeldiefstal opgepakt
OOSTERHOUT: Maandagmiddag 1 december ontdekten medewerkers van een supermarkt aan de Arkendonk dat een klant pakken koffie probeerde te stelen. De politie hield de 51-jarige inwoner van Oosterhout direct aan. Het bleek dat de pakken koffie in een dubbele bodem van een doos waren verborgen. De man is na verhoor en betaling van een boete van 100,- naar huis gestuurd.

Vijf bekeuringen bij verlichtingscontrole
OOSTERHOUT: Op maandag 1 december bekeurde de politie vijf weggebruikers bij een verlichtingscontrole. Een bromfietser en vier fietsers kregen een bon voor het niet voeren van verlichting. De politie heeft drie ouders met een brief op de hoogte gebracht.

Bron: Connie Polak