Novem



02-12-2003
Novem lanceert "Voorbeelden uit de Praktijk"

Op de nieuwe website "www.kompas.novem.nl/corporatiepraktijk" worden tientallen hoogwaardige projecten getoond die corporaties hebben gerealiseerd in de afgelopen drie jaar.

Bij de selectie is gezocht naar praktische projecten bij woningbouwcorporaties die uitblinken door heldere communicatielijnen, pragmatische inpassing in de bedrijfsvoering van de corporatie en door de integrale oplossing van meerdere knelpunten waarbij forse energiebesparing wordt geboekt. Kortom: hoogwaardige projecten van degelijke kwaliteit die navolging verdienen. De "Voorbeelden uit de praktijk" zijn te vinden op www.kompas.novem.nl/corporatiepraktijk in het onderdeel stedelijke vernieuwing

artikel VB projecten1.jpg De voorbeelden laten zien dat vanuit de marktvraag naar meer kwaliteit, energiebesparing relatief eenvoudig is mee te nemen in renovatie- en onderhoudsprojecten. Novem heeft niet de illusie met "Voorbeelden uit de Praktijk" volledig te zijn. Met "Voorbeelden uit de Praktijk" meent Novem wél een selectie van projecten te bieden die inspireren en die handige tips en ideeën opleveren voor collega corporaties. De projecten bewijzen dat er nog veel winst is te boeken met kwaliteitsverbetering van woningen waarin energiebesparende maatregelen zijn meegenomen.

Is de site al kompleet? Zeker niet! De komende maanden zullen de voorbeelden uit de praktijk op website
www.kompas.novem.nl/corporatiepraktijk steeds worden geactualiseerd met nieuwe projecten van corporaties. Kortom een site die in de loop van tijd steeds meer praktische voorbeelden biedt.

Wat kan de bezoeker op de site verwachten? Naast de
projectomschrijving en doelstelling, wordt de specifieke aanpak uiteengezet die de woningcorporatie heeft gehanteerd. Denk daarbij aan de communicatie tussen corporatie en bewoners, of er een proefwoning is geweest en hoe de overlast voor bewoners tot een minimum is beperkt. Daarnaast treft men informatie over de technische specificaties van de maatregelen die in het project zijn getroffen, over de partijen zich hebben ingezet bij de totstandkoming van het project, maar ook over de kosten en baten en natuurlijk welke energiebesparing is gerealiseerd.

" www.kompas.novem.nl/corporatiepraktijk " maakt het de bezoeker die op zoek is naar specifieke onderwerpen gemakkelijk. Op de site kan namelijk op trefwoord worden gezocht. Met deze site biedt Novem een handig hulpmiddel en een inspiratiebron voor elke corporatie die wil leren van de successen van collega's.

Naast de websites zijn deze projecten ook beschreven in een aantal Novem brochures welke kosteloos zijn te bestellen bij het Novem Publicatiecentrum bij voorkeur via publicatiecentrum@novem.nl o.v.v. het publicatienummer 1KPWC03.01 en 1KPWB03.24 (gereed februari 2004).

Voor meer informatie over de internetsite en de brochure kunt u terecht bij mevrouw ir. M. Heinemans van Novem via tel. 046-4202266.