Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe



P E R S B E R I C H T



POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


2 december 2003



Epe - Koekverkopers bekeurd


De politie heeft maandagavond op de Roedel in Epe een 15 jarige jongen en een 21 jarig meisje uit Rotterdam bekeurd voor het venten met koeken zonder ventvergunning. De koeken werden verkocht in opdracht van een nog onbekende Rotterdammer. Deze man had het tweetal met nog zo'n twaalf andere jongelui vanuit een personenbusje her en der in diverse dorpen op de Veluwe uitgezet, om voor zijn rekening koeken te verkopen.



Ermelo - jongelui illegaal in recreatiewoning


De politie heeft maandagochtend een 15 jarige jongen uit Ermelo aangetroffen in een recreatiewoning op een terrein aan de Prins Hendriklaan. De knaap verbleef daar al enkele dagen met een paar andere kornuiten. Men was de woning binnen gegaan nadat een raam was geforceerd. De jongen is aan zijn verzorgers overgedragen. Diezelfde ochtend werd op een volkstuintje aan de Veldwijk een 23 jarige Ermeloër aangetroffen. Hij lag te slapen in een kunststof tunnel van een tuintje. Ook hij had verbleven in de recreatiewoning. De 23 jarige leidt een enigszins zwervend bestaan.


Harderwijk - routine controle

Vanochtend werd tijdens een routinecontrole aan de Hoofdweg een 43 jarige bestuurder uit Zwolle staande gehouden. De man reed toeterend met zijn auto over het fietspad. De man kreeg hiervoor een bekeuring.



Ermelo - routine controle


De politie betrapte vanochtend een automobilist op het niet hands-free bellen. De 36 jarige man uit Ermelo reed op de Eikenlaan toen de politie hem in de gaten kreeg. De man werd staande gehouden en kreeg hiervoor een bekeuring.



Wezep/ 't Harde - illegale zenders uit de lucht


Afgelopen zaterdag is er op de Veluwe een controle geweest naar illegale zenders. In Wezep werden twee zender uit de lucht gehaald en in 't Harde één. Tegen betrokkenen wordt proces-verbaal opgemaakt.



Hattemerbroek - diefstal kerstboom


Sinterklaas moet zijn verjaardag nog vieren en Nederland is in de ban van de goedheiligman, maar een enkeling is al met Kerstmis bezig, maar dan wel op de verkeerde manier. Een inwoner uit de gemeente heeft namelijk melding gedaan van de diefstal van een 1.5 meter hoge kerstboom uit zijn volkstuintje.


Harderwijk- gestolen vrachtwagen aangetroffen.
Kreeg de politie een melding, dat op de parkeerplaats bij het NS station een vrachtwagen stond, die mogelijk van diefstal afkomstig was. De gegevens werden in het politiesysteem nagetrokken en de vrachtwagen was inderdaad in Ede ontvreemd. De eigenaar wordt op de hoogte gebracht en getuigen die mogelijk hebben gezien, dat de oranjekleurige vrachtwagen daar is neergezet, worden verzocht contact met de politie op te nemen.


Einde berichten



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58




---- --