De Unie


SRG - Overeenstemming op hoofdlijnen Sociaal Plan

2 december 2003 - SRG en vakorganisaties hebben de afgelopen weken gesproken over de ervaringen met het huidige Sociaal Plan en over de uitgangspunten voor een nieuw Sociaal Plan dat in zal gaan per 1 januari 2004. Het huidige Sociaal Plan loopt af op 31 december 2003.

Partijen zijn het eens op hoofdlijnen
Op hoofdlijnen zijn partijen het inmiddels met elkaar eens geworden. Dit houdt in dat het uitgangspunt zal blijven begeleiding van werk naar werk. Wel wordt voortaan direct gestart met een duaal zoektraject
- dit wil zeggen dat er gelijktijdig intern en extern wordt gezocht - om de kans op succes te vergroten. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt voor oudere werknemers.

De Unie is verheugd over Sociaal Plan
De Unie is verheugd dat er een goed Sociaal Plan blijft bij SRG, zeker in deze onzekere tijden. Voor de reeds afgekondigde reorganisaties, te weten Slimmer Groeien bij SNS Bank en de verplaatsing van werkzaamheden van Zurich Maastricht naar Zoetermeer, heeft SRG de toezegging gedaan dat het huidige Sociaal Plan van toepassing is. Voor de vakorganisaties was dit een harde eis, mede gezien de onrust bij de betrokken medewerkers.

Hoe nu verder?
Op 7 januari worden de details verder uitgewerkt. Daarna zullen wij uiteraard een toelichting geven op het bereikte resultaat, waarna u over de voornemens uw stem kunt geven.

Wij gaan ons nu opmaken voor de CAO-onderhandelingen van 11 december a.s. Deze worden bepalend en het zullen harde onderhandelingen worden om uit de impasse van het pensioen te komen. De vakorganisaties hebben, gehoord uw reacties, inmiddels ingezet op ondermeer een sterke beperking van de SRG voorstellen om niet tot een al te grote versobering van de pensioenregeling te komen.

Informatieve ledenraadpleging
Wij maken u er via deze weg nog eens op attent dat er een informatieve ledenraadpleging zal worden gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht op vrijdag 12 december a.s. van 19.00 tot 21.00 uur. Wij gaan er vanuit u dan en daar te mogen begroeten.

Wim Brouwer
Bestuurder

dinsdag, 2 december 2003