FNV

Loon te laat bij NCH bedrijven te Hoogeveen

Vorige week hebben de vakbonden met directie en personeel gesproken. Bij de bedrijven werken 65 man. Aanleiding was de te late loonbetalingen, het aanzeggen van 15 ontslagen (die niet uitgevoerd zijn) en ongerustheid over het voortbestaan van het bedrijf.

Er zijn dit jaar verschillende directie wisselingen geweest. Er moet deze week duidelijkheid komen over de het voortbestaan van het bedrijf. De orderportefeuille is goed. Het bedrijf exporteert zelfs naar China. De directie heeft aangekondigd dat de lonen 2 december 03 alsnog betaald zullen worden. Vrijdag 5 december is er weer een gesprek tussen vakbonden en directie en wordt ook met het personeel vergaderd.

Inzet van de vakbonden is dat bij een voorzetting van het bedrijf, ook na een faillissement, de werknemers in dienst genomen worden voor onbepaalde tijd met behoud van arbeidsvoorwaarden. Eventuele afwijkingen dienen eenduidig en gerechtvaardigd te zijn. De positie van werknemers in deze moeilijke omstandigheden is zo sterk als zij hem onderling maken en zo sterk als de economische positie van het bedrijf toelaat. De orderportefeuille en de vooruitzichten op orders worden steeds goed genoemd. Het komt dus nu op de saamhorigheid aan.

A.P. van Dijk

Bestuurder Metaal

FNV Bondgenoten Noord

annedijk@bg.fnv.nl

050-3631104.