Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 2 december 2003

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Bromfietser gewond

Bromfietser gewond na aanrijding met personenauto

Almelo

Dinsdagmorgen 2 december reed omstreeks 08.25 uur een 27-jarige automobiliste uit Almelo op de Ootmarsumsestraat in Almelo. Op de kruising met de Mooie Vrouwenweg wilde zij linksaf slaan. Op de andere weghelft stond echter een lange rij auto's. Op een gegeven moment stopte een automobilist om haar de gelegenheid te geven linksaf de Mooie Vrouwenweg in te slaan. Zij sloeg vervolgens af maar liet hierbij een 17-jarige bromfietser uit Oldenzaal, die haar op het fietspad van de Ootmarsumsestraat tegemoetkwam, niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 17-jarige jongen letsel aan zijn rug en been opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-156720)

Twee gewonden bij aanrijding

Snorfietser en passagier raken gewond bij aanrijding met personenauto

Losser

Een 35-jarige automobilist uit Losser reed dinsdag 2 december omstreeks 08.40 uur op de Van Beethovenlaan in Losser. Hij verleende op het kruispunt met de Broekhoekweg geen voorrang aan een voor hem van rechts komende snorfiets, die op de kruisende weg reed. Hierdoor ontstond een aanrijding. De snorfiets werd bestuurd door een 16-jarig meisje uit Losser. Bij haar achterop zat een 16-jarige meisje, eveneens uit Losser. Beide meisjes raakten gewond en werden met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-156715)

Aanrijding met letsel

Fietser loopt beenbreuk op na aanrijding met personenauto

Enschede

Een 15-jarige jongen uit Enschede fietste dinsdagmorgen 2 december omstreeks 10.25 uur met zijn mountainbike over de Tubantiasingel in Enschede. Hij wilde de Parkweg oversteken ter hoogte van de ingang van het Volkspark. Hij volgde hierbij niet het voor fietsers verplichte fietspad met bijbehorende verkeerslichten. Hij stak over op een punt waar in het midden van de weg een vluchtheuvel is aangebrach. Hij manoeuvreerde zich een weg tussen de auto's, die stonden te wachten voor het rode verkeerslicht linksaf richting de Tubantiasingel. Toen hij ook de rijstrook voor rechtdoor gaand verkeer op de Parkweg wilde oversteken, werd hij van rechts geschept door een 60-jarige automobilist uit Enschede, die op dat moment bij groen licht rechtdoor wilde rijden. De 15-jarige jongen liep een beenbreuk en schaafwonden op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-156845)


---- --