Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum dinsdag 2 december 2003                                        
                                                                     
Van    / afdeling Communicatie                                       

Regionaal Persbericht



District Stad Nijmegen



Mannen aangehouden voor vernieling

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee Nijmegenaren aangehouden die ervan worden verdacht vernielingen te hebben aangericht aan de ruiten van een woning aan de Koolemans Beijnenstraat. Het gaat om een 17-jarige en een 20-jarige. De 20-jarige had hierbij snijwonden opgelopen en werd voor behandeling overgebracht naar het St Radboudziekenhuis.


Inbraak woning

Maandag is ingebroken in een woning aan de Wedesteinbroek 21e straat door een raam te forceren. Hierbij werd audioapparatuur gestolen. De 19-jarige bewoonster deed aangifte.


Man van tas en gsm beroofd

Een 18-jarige Nijmegenaar is maandagmiddag op de Dennenstraat van zijn gsm beroofd. De man liep daar en wilde de Graafseweg oversteken, Op dat moment kwam er een groep jongeren naar hem toe. Een van die jongeren vroeg hem om zijn gsm. Toen de 18-jarige zei dat ie die niet gaf, werd hij door andere jongeren geduwd en bedreigd. Hierop heeft hij zijn tas en gsm afgegeven. Hij deed aangifte bij de politie.

Aanhouding voor vernieling
De politie heeft maandagmiddag op de Goeman Borgesiusstraat een 12-jarige jongen aangehouden die even daarvoor een speiegel van een geparkeerde auto had afgebroken. Getuigen zagen dit en waarschuwden de politie. De jongen is overgebracht naar het politiebureau.


Blik op veilig - Snelheidscontroles


Tijdens een snelheidscontrole zijn maandag van 7.25 uur tot 11.25 uur in totaal 2133 passerende voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 191 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is nog niet bekend omdat de controle is uitgevoerd met de statief.

Op de Berg en Dalseweg reden maandagmiddag tussen 12.00 uur en 14.00 uur 17 van de 1245 passerende automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/h.

Op de Tunnelweg is maandagmiddag tussen 13.00 uur en 14.00 uur gecontroleerd. Van de 520 passerende voertuigen reden 82 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/h.



District Tweestromenland



Wijchen-Man aangehouden voor vervalsing

De politie heeft maandagmiddag op de Burchtstraat een 22-jarige man aangehouden die een vals identiteitsbewijs bij zich droeg. Hij is overgebracht naar het politiebureau.


Maasbommel- ongeval met letsel

Vanochtend vond op de Dijkgraaf de Leeuwweg een aanrijding plaats tussen een 39-jarige automobilist uit Nijmegen en een 28-jarige automobilist uit Maasbommel. De automobilist uit Nijmegen reed in de richting van Alphen. Vermoedelijk maakte de Nijmegenaar een stuurfout waardoor hij op de andere weghelft terechtkwam. De Nijmegenaar botste vervolgens tegen de hem tegemoetkomende automobilist uit Maasbommel. Door deze aanrijding kwam de automobilist uit Nijmegen in een naast de weg gelegen sloot terecht en raakte bekneld. De brandweer heeft de Nijmegenaar uit zijn auto gehaald. De Nijmegenaar is met beenletsel overgebracht naar het Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Voor meer informatie over bovenstaand bericht kunt u contact opnemen met Brenda van der Pal. Tel: 06- 53 22 01 57.



District De Waarden



Dodewaard-autoinbreker aangehouden

In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie op de Brederode een 17-jarige jongen aangehouden die ervan wordt verdacht ingebroken tehebben in een auto. Hij is overgebracht naar het politiebureau Een 40-jarige man deed aangifte van de inbraak.


Echteld-bromfietster gewond

Een 27-jarige vrouw uit Ochten is maandagmiddag op de Spoorstraat met haar bromfiets ten val gekomen. Omdat zij helm droeg, liep zij hierbij een hoofdwond op. Zij is overgebracht naar het Ziekenhuis Rivierenland in Tiel.


Zaltbommel-Diefstal uit bedrijf, verdachten aangehouden

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht een inbraak te hebben gepleegd in een bedrijf aan de Dwarsweg. Het gaat om een 37-jarige man uit Eindhoven en een 36-jarige man uit Eindhoven. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau.


Culemborg - groot aantal diefstallen bekend

Een 33-jarige man uit Culemborg, die recentelijk is aangehouden, heeft bekend dat hij sinds februari 36 diefstallen heeft gepleegd. De verdachte werd tijdens het plegen van een winkeldiefstal op 20 november in Culemborg aangehouden. Tijdens de verhoren heeft de man bekend, sinds februari in Culemborg en omgeving, diverse inbraken in kleedruimtes van bedrijven en sportkantines te hebben gepleegd. Daarnaast bekende de 33-jarige een aantal winkeldiefstallen en het teanken van benzine, zonder te betalen.De verdachte zit op dit moment nog steeds vast.

Culemborg - meerdere verdachten bij inbraken geplaatst
De politie heeft de afgelopen weken 12 verdachten aangehouden voor het plegen van inbraken. De verdachten variëren in de leeftijd van 16- tot 20-jaar en zijn allen afkomstig uit Culemborg. De aangehouden mannen worden ervan verdacht, vanaf oktober 2002, een of meerdere bedrijfs- en/of woninginbraken te hebben gepleegd in Culemborg.
De buit bestond veelal uit computers. Alle verdachten hebben langere tijd vast gezeten, een 18-jarige verdachte zit nu nog in gevangenhouding

Voor deze laatste 2 berichten kunt u contact opnemen met José Albers, 06 53240175.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --