Gemeente Dordrecht


---

Overdracht Onderwijs Service Bureau Dordrecht naar Onderwijs Service Groep

Vincent Brinkhof
Het nieuwe jaar betekent een nieuwe start voor de medewerkers van het Onderwijs Service Bureau Dordrecht. Vanaf 1 januari 2004 gaan zij werken voor de Onderwijs Service Groep. OSG locatie Dordrecht wordt de vijftiende vestiging van OSG in Nederland.

De overdracht komt niet uit de lucht vallen. In juni van dit jaar tekenden het Onderwijs Service Bureau Dordrecht (OSBD) en de Onderwijs Service Groep (OSG) een intentieverklaring om te onderzoeken of OSBD zich zou kunnen aansluiten bij OSG. OSG is het grootste onderwijsservicebureau van Nederland.

Veranderingen in de ondersteuningsvraag
Toename van schaalgrootte, wijziging van de bestuurlijke verhoudingen, professionalisering van het management, onderwijskundige innovatie, nieuwe bekostigingssystematiek, regelmatig nieuwe wetgeving. Allemaal veranderingen in het onderwijs die steeds hogere eisen aan de ondersteuning stellen. Eisen waaraan het OSBD in haar eentje niet kan voldoen. Alleen al op automatiseringsvlak kan het OSBD zich niet de noodzakelijke investeringen permitteren. Daarom is gezocht naar een goede partner. In de OSG heeft het OSBD die partner gevonden. Een partner die de OSBD-medewerkers een goede toekomst kan bieden. En de OSBD-opdrachtgevers een prima dienstverlening tegen een prima prijs.

Taken OSBD
Het Onderwijs Service Bureau Dordrecht levert administratieve en beleidsmatige ondersteuning aan besturen en directies van scholen voor primair en voortgezet onderwijs. De werkterreinen zijn personeels- en salarisadministratie, formatiebeheer, beleidsadvisering en financiële administratie op schoolbestuurlijk gebied.